Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Corona i allas tankar

Körsbärsblommor

Ja men vad ska man säga om allt som rör just corona nu? Självklart tycker jag att alla ska ta det på allvar, men jag tycker också att Sverige ska agera snabbare än vad vi gör nu. Jag menar det här med att Danmark och Norge och många fler länder väljer att stänga skolor för att förhindra spridning av smitta, eller arbetsplatser runt om i världen som gör detsamma. Varför görs inte det i Sverige? Och tänk om alla testats efter hemkomst från resor, även från icke drabbade områden, då hade säkert fler upptäckts och smittospridning förhindrats snabbare.

Min äldsta son känner en kille i sin parallellklass som efter sportlovet kom tillbaka till skolan efter att ha varit i norra Italien i ett av de drabbade områdena och han blev sjuk. Nu vet jag inte om det var en vanlig influensa han fick eller om det var corona men vår skola har inte tagit någon action, tills igår då de började skicka hem barn vid minsta lilla hostning eller nysning. På dotterns gymnasieskola är det flera ungdomar som är sjuka med förkylning, hosta och snuva.

Och så har vi mitt jobb, där regler har gått ut globalt hur detta ska skötas men även nu lokalt att om man känner minsta förkylning, hosta eller liknande symptom vare sig man varit i ett drabbat område eller inte så ska man stanna hemma från jobbet. Men vad händer? Här hostas och snoras det, folk nyser direkt i sin hand och ja de flesta är här på kontoret.. Jag säger inget mer i den frågan… (jo, idag var det ändå en del som jobbade hemifrån…)

Och detta med att bunkra, varför sådan hysteri!! Det är inget som vi i familjen tänkt särskilt mycket på tills nu då vi insett att saker håller på att ta slut i butiker, jag pratar om tomma hyllor av pasta, ris, toapapper, tacos, konservburkar etc. Det är lite halvgalet att folk bunkrar upp så att vissa blir helt utan. Jag gick över till ÖoB idag för att köpa hem lite toapapper men döm om min förvåning att det endast fanns två paket toapapper kvar av Serla som vi brukar köpa. Det fanns lite Lambi också kvar, men va?! Galet är det. Vi väljer såklart att köpa hem saker nu för att klarar oss om det skulle bli så att vi sätts i karantän, men vi överdriver inte! Bättre om det räcker till alla.

Och så kommer vi till det här med att resa, ja jag förstår att det kanske inte är det allra smartaste att göra nu. Och jag har läst många argument för och emot. De som inte har råd att ”bara strunta” i sin resa och inte få någon återbetalning. Och andra som säger ”skit i pengarna”. Men det där är också lite knasigt för ja, jag och grabbarna har ju vår Kroatien resa inbokad den 1 april, vilket är väldigt snart. Men bara för att Kroatien ännu inte finns med på UD:s lista för avrådan så finns ingen möjlighet till återbetalning. Ja, kalla mig ego, men jag är en av dem som inte har råd att ”bara kasta bort” pengar bara så där för en resa som varit så efterlängtad. Och ja, jag är inte rädd att bli smittad själv och självklart tänker jag på att det finns en risk att bli smittad ”på vägen” när vi reser och att vi sedan skulle föra det vidare. Eller att vi fastnar i Kroatien och inte kommer hem pga flygförbud, karantän eller liknande. Men vad tusan ska vi göra?

Jag och familjen gör det som behövs just nu, är väldigt noga med att tvätta händerna (vilket vi är i vanliga fall också). Vi byter ut handdukar i badrummet oftare, håller lite avstånd på t-banan eller i butiker till andra människor, speciellt då om de går runt och nyser. Vi torkar av mobiler, tangentbord och skärmar hemma oftare. Ja vi gör vad vi kan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *