Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Flyttkaos!

Ja ni, tiden bara susar iväg men vi har haft fullt upp med först allt inför flytten och nu för att försöka få någon ordning i vårt nya hem. Vi flyttade i lördags och veckorna innan så sov vi inte så mycket, oj så trötta vi var, för herre jösses vad vi har packat, rensat, kastat, skänkt och vilken TID allt tar. Man har ju någon bild i huvudet att allt ska gå smidigt men det gäller ju att ha någon slags koll på vart man packar ner allt också tycker jag så då blir det lätt kaos när vi är fem i familjen som packar på olika sätt. Planerat, pressa ner i lådor eller slänga ner huller om buller, hahaha 🙂 .

I lördags hade vi kommit överens med de vi skulle byta lgh med att första flyttlasset skulle gå kl 13.00 från båda håll. Halv elva ringer de och säger att ”nu kommer vi med första lasset”. Va säger jag, vi är ju inte klara. Det gör inget säger de, vi kan ställa saker på gården så länge eller flytta in våra saker i ett av rummen. Vi fick lite smått panik för vi hade tänkt ”säga hej då” till lägenheten innan de kom och även hinna ut med alla våra saker. Jag menar drygt 14 år i samma lägenhet, då vill man ju säga hejdå.

Så lätt småkaosigt blev det. När vi väl kom iväg med vårt första lass så var det en annan familj som höll på att flytta ut i vårt nya hus samtidigt som vi skulle in. Haha, OMG vilket kaos 😉 Och sedan skulle en ny familj in där också så ja, jag vet inte hur många lastbilar med flyttlass som stod där, men vi stod överallt.. Och vi hade vår flyttbil till 22 på kvällen och när kl var 21.56 åkte Jon hemifrån med den till macken. Jag ringde dem och bad lite snällt ifall de kunde hålla öppet några minuter extra då vi var på väg, haha, kaos men det gick bra 🙂 Vi är inne i lgh med alla flyttkartonger och försöker skapa någon slags ordning OCH ljusstakarna/stjärnona är på plats!

Vi visste sedan vi varit och tittat på den här lgh att den var nikotinskadad, de två gånger vi varit där innan så märkte vi av framförallt doften när vi kom in i hallen och i köket men också på de gulnande skåpsluckor och väggar/tapeter. Vi visste också att deras katt rivit sönder tapeter lite här och där men också några lister. Så detta var vi medvetna om och tog upp det med hyresvärden när vi skulle skriva kontrakt. Och vi var väl mer eller mindre övertygade om att de som bodde där innan skulle behöva betala för att felen skulle åtgärdas eller att de skulle åtgärda det själva innan vi flyttade in. Men det ser du, det blev inget med det… (mer om det i nästa inlägg)

Vi valde att ta in flyttstäd som skulle ta bort ”den värsta” smutsen/odören åt oss i nya lgh (trodde vi). Vi båda som skulle byta med varanda valde samma flyttstädsfirma och i vår gamla lgh var städarna duktiga och vi lämnade en riktigt fin lgh efter oss till de vi bytte med. Tyvärr var de inte lika noga i den lgh vi har flyttat till. De ringde och sa att de var klara med nästan hela lgh i fredags men att de måste vänta med köket då det behövdes extra starka medel dit för att försöka rå på ingrodda nikotinet. Så vi bokade in att de skulle komma tillbaka i måndags. I måndags morse strax innan 8 kom en kvinna som sa att hon var inbokad för ett 3-4 timmars jobb i vårt kök. Men det du, det tog henne 9 timmar!! innan hon var klar, och då var hon inte helt nöjd ändå med resultatet. Hon tog också extra tex i vardagsrummet där städaren från fredagen glömt elementen, hon tog också lite i hallen. Så du kanske förstår vilken nikotin vi har att göra med, katastrof! Jag hittar också varje dag nu ställen där de glömt att städa den ”vanliga städningen”, gammal smuts, damm, klet, katthår ja you name it. Suck liksom. Inte så roligt att få städa allt igen 🙁 Och golven ska vi inte prata om, trasan är typ brun när jag torkar av dem. Men, det kommer att bli bra, så småningom…

Måste bara komma på nu hur vi får bort nikotinodören i lgh så att vi slipper lukta ingrodd nikotin om kläderna.Flyttkaos

2 reaktioner på ”Flyttkaos!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *