Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Tack och lov för Folktandvården

Visdomstand

Bild från torsdag 12/9

Äntligen så är tandjäkeln ute! Och du som läste  inlägget om vilka problem jag haft med hål i visdomstanden, tandläkare som velat avvakta, infektion etc, ja då vet ni vilken skit jag gått igenom och hur jag längtat efter att få ta ut visdomstanden. Ni som missade det inlägget kan klicka in HÄR och läsa the background story.

Hur som helst, jag valde till slut att byta tandläkare till folktandvården i närheten av där jag bor, men fick en tid i slutet av oktober. Jag var in och kikade förra veckan på Folktandvårdens ”mina sidor” där man med lite tur kan hitta en återbudstid och i torsdags morse så hände det. Jag va in ca 08.30 och det fanns en tid kl 10.00 samma dag. Jag bokade den på studs, åkte dit, tog med mig mina journaler + röntgenplåtar från tidigare tandläkare och satte mig i väntrummet. När det var min tur så drog jag min story i kortversion och min nya (helt underbara) 🤩tandläkare tog nya röntgenplåtar på mina tänder och kollade hur visdomstanden såg ut. Hon tittade sedan på klockan och sa att ”jag har 20 minuter till nästa patient, vill du att jag ska ta ut visdomstanden nu?”. Jag trodde inte mina öron, men sa direkt Jaaaa medan tårarna rann (glädjetårar blandat med chock).

Hon fick bedöva mig med 4 läskiga och långa sprutor 😱 och sedan tog det henne drygt 10 minuter att dra ut den. Jag trodde ett tag att käken skulle hoppa ur led, men i övrigt så gick det hur bra som helst ☺️. Både tandläkaren och sköterskan var hur gulliga som helst och pratade och berättade hela tiden vad som skulle hända osv. Helt underbara människor. Jag stannade hemma resten av dagen och vilade, bedövningen släppte strax efter kl 14.00 och då drack jag lite blåbärssoppa för att stilla hungern. Det känns fortfarande idag lite ont, men det är mest käkleden och tänderna bredvid där visdomstanden suttit, jag gissar att de försöker vänja sig av med sin ”tandkompis”.

Men summa summarum, hur kan det vara sådan här skillnad på tandläkare?? Jag menar, en skickar remiss till en annan som har mer erfarenhet, och den tandläkaren vill först slipa ner visdomstanden och låta mig vänta minst 6 veckor innan utdragning, många turer fram och tillbaka! 🥺 Medans folktandvården tog ut den direkt då tanden enligt röntgenbilden ”satt” bra i munnen och det ansågs inga problem att ta ut där och då..

Tandvärk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *