Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Varför får jag ingen tid NU?

IMG_2481

Ja du, tiden bara rinner iväg och mina inlägg får längre mellanrum innan de skrivs. Jag hinner inte med just nu, eller kanske att jag tappat motivationen. Hur som helst, det som upptagit mycket av min tid sedan 20/8 är min onda visdomstand. Den började göra ont som fan när vi var iväg med jobbet på kickoff 22-23/8 och jag ringde då en tandläkare i det hus jag jobbar (efter rekommendationer). Fick en tid måndagen 26:e och gick dit för en undersökning och fick träffa en tandhygenist och jag vet inte vad mitt egentliga första intryck blev, men jag berättade att jag inte är så förtjust i att gå till tandläkare plus att jag grät en del (mest pga den smärta som tanden orsakade mig + svullet tandkött). Det visade sig att den lagning av hål i visdomstanden jag gjorde för drygt 1,5 år släppt.

Men tandhygenisten pratade på om att man kanske både måste skära i tandköttet för att få bort den plus att hon tog beslutet att jag skulle fotas i en specialkamera då hon inte fick bra bilder på vanligt sätt med kameran. Hon gick också iväg hela tiden för att rådfråga tandläkaren om råd. Sedan började hon prata om att de skulle ta extra betalt av mig då de behövt använda specialkameran… Och inte nog med det, hon skulle samma dag eller senast dagen efter skicka en remiss till en annan tandläkare i samma korridor som kunde ta bort visdomstanden (för att han var mer erfaren än tandläkaren de hade). Och så skrev hon ut penicillin. Jag var hemma på tisdagen då jag hade extremt ont plus migrän och klarade inte av att åka in till jobbet, jag sov halva dagen!! Jag väntade sedan några dagar men hörde inget från den ”andra tandläkaren” så jag ringde upp dem och fick höra att de inte fått någon remiss från tandläkare 1..  Fick också höra att de inte hade någon ledig tid innan 4/10 och att de då ville göra en ny undersökning innan de tar ut visdomstanden. Jag ville bara gråta och skrika, för fan vad ont jag hade! Jag propsade på att tandläkare 1 hade bra röntgenplåtar de kunde ta del av. För varför ska jag behöva betala för ytterligare en undersökning bara för att tandläkare 1 inte ansåg sig kunna ta ut den?! Jag är inte gjord av pengar! (det sa jag inte).

Jag ringde upp tandläkare 1 igen och fick höra att de inte skickar någon remiss innan penicillinet börjat verka och infektionen lagt sig för de vill inte ta ut någon visdomstand innan dess. Men de bokade in en ny tid till tandläkare 1 för att att se om de kunde underlätta min smärta genom att tex skölja rent eller liknande. Jag grät under samtalet dels pga smärtan men också för att jag kände mig extra känslig. Samma kväll så kände jag att penicillinet börjat verka och att smärtan inte var lika ihärdig. Så jag avbokade den tiden.

Remissen skickades till tandläkare 2 till slut och de bokade in mig för en första undersökning 13/9 och sedan för att ta ut visdomstanden 17/9. Skönt tänkte jag, äntligen liksom! Men, efter ett par dagar ringer tandläkare 2 upp mig och förklarar att under den första undersökningen så kommer han att slipa lite på min visdomstand och att jag efter det måste vänta 6 veckor innan han kan ut den. Han sa också att han såg att jag hade haft en inbokad tid hos tandläkare 1 för att göra en tillfällig lagning och jag sa, va? Det var inget de hade sagt till mig, de sa ju att de ville att jag skulle komma dit så att de kunde skölja ur… Jag höll på att bryta ihop och fattade inte varför jag måste vänta så länge som 6 veckor. Han sa att han förstod att hålet i min tand kan orsaka problem under de veckorna men att jag då isåfall kunde höra av mig och boka en undersökning. Det där att han nämnde slipning gjorde att hela min kropp rös och fick mer panik inför själva tandutdragningen. Fy fan! Jag var som i chock efter samtalet och kunde inte tro vad jag just hört.

Jag ringde då folktandvården där jag bor för att bara fråga hur de gör rent rutinmässigt vid en sådan här situation. De svarade enkelt att en undersökning görs och sedan bokas en tid in för att ta ut tanden (dvs ingen slipning eller skicka runt mig till olika personer, eller massa extra undersökningar).

Dagen efter ringde jag upp tandläkare 1 och berättade om samtalet med tandläkare 2 om slipning etc. Hon sa då att det var vanligt att man gjorde så inför ett stort ingrepp som att ta ut en visdomstand och undrade om inte tandläkare 2 förklarat för mig varför han ville göra så. Jag sa att nej, jag fick ingen förklaring… Hon sa att de brukar vilja slipa ner tanden för att på så sätt kunna ”locka upp” den så att tandläkaren lättare kunde få tag i den efter 6 veckor. Stor förvirring i min redan mosiga hjärna.

Jag bestämde mig i alla fall för att boka in en tid hos folktandvården, men då visade det sig att deras första lediga tid är i slutet av oktober. Jag förklarade läget och ville bara gråta. Så nu håller jag på att kika lite då och då efter återbud så att jag kan få komma dit tidigare. Jag bestämde mig också att avboka tiderna hos tandläkare 2 och hämta ut min journal hos tandläkare 1. Alltså suck, ska det vara så här?! Varför kan de inte bara prioritera lilla mig och ta bort denna tand som uppenbarligen orsakar mig problem. Och igår kväll kände jag att min käke började kännas och imorse så gör den ont, själva käkleden. Gör lite halvont när jag biter igen och när jag öppnar munnen. Så idag har jag tryckt i mig alvedon/ipren och hoppas på att värken släpper.

Jag har corsodyl gel som jag trycker ner i hålet och runt omkring visdomstanden morgon och kväll, men vet inte om jag kan använda eller om det är så bra att jag använder den under lång period.

Kan inte allt bli bra snart? Jag behöver positiva besked nu, för detta påverkar min kropp och själ..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *