Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Britt-Marie var här + mosbricka!

17ED9D5F-89AC-4019-B463-C27BEFBDCBF7

I måndags så var jag inbjuden av Subito Event till galapremiären av ”Britt-Marie var här”, en film som är baserad på succéromanen skriven av Fredrik Backman (som också har skrivit En man som heter Ove). Jag hade lite smått panik på dagen då jag ”bara” hade svarta jeans och en blus på mig på jobbet, jag kände väl att jag ville ha liite finare kläder på mig under kvällen. Så jag snabbhandlade under lunchen och lyckades hitta både en skitsnygg klänning, strumpbyxor och en tjusig halsduk. Hmm, nu syns inte min outfit på bilden här, men ja, jag vart nöjd i alla fall :-)

Filmen visades på Rigoletto och både inbjudna gäster fanns på plats men också skådespelararna samt regissören Tuva Novotny. Huvudrollen i filmen görs av talangfulla Pernilla August, även kända namn som Peter Haber och Olle Sarri finns med. Det är ingen film ”med mycket action”, men har man läst boken innan så vet man det 😉 Det är en dramatiserad feelgood-film som jag tycker att man bör se. Den är ca 1 timme och 40 minuter lång, har premiär idag 25/1 och bara att se lysande och briljanta Pernilla i huvudrollen gör det värt att se filmen. En film om fördomar, drömmar och konsten att leva ett liv, om en kvinna som väntat hela sitt liv på att just hennes liv ska börja.

Handling:

”Britt-Marie är inte alls någon ordningsfascist. Det är bara det att smuts och oorganiserade besticklådor får henne att skrika på insidan. När hon lämnar sin man efter 40 års äktenskap och ett liv som hemmafru, tvingas hon göra upp med sig själv och möta omvärlden. Hon hamnar i Borg, en liten håla där allt är nedlagt förutom den ölstinkande pizzerian och det lokala fotbollslaget. Britt-Marie tar över som tränare för byns ungdomslag, trots att hon avskyr fotboll. Men snart väcks hennes drömmar och med dem en undangömd framtidstro. Kanske finns det en andra chans i livet, kanske är det aldrig för sent att börja leva.”Britt-Marie var här

Efter filmen var det eftermingel, käk och bubbel på Urban Deli och jag kan säga att alla inbjudna kommer att komma ihåg denna mingelmat, det serverades nämligen ”mosbricka”, hihi :-) Passade perfekt in på filmen att det skulle vara just korv med mos och inlagd gurka som det bjöds på, ihop med bubbel i glasen. Verkligen en rolig och minnesvärd idé. Tack för en härlig kväll och bra anordnat Subito Event!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *