Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 40 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Annons

Saffranskladdkaka och annat gott!

Nu är det verkligen nära julafton. Ville visa lite av vad jag bakat, det här gjorde jag inför Lilla julafton som vi firade förra helgen med min brorsas familj. Jag gjorde en Saffranskladdkaka med lingongrädde och chokladtryfflar med pepparkakskross. Jag kan säga att lingongrädden passade utmärkt bra till kladdkakan, smakerna satt som ett smäck :-)Saffranskladdkaka

Hittade grundreceptet hos Tasteline, men jag gjorde om det lite, ni vet som jag brukar göra, med lite extra allt av det söta 😉

Saffranskladdkaka
  • 150 g smör
  • 100 g vit choklad
  • dl socker
  • 1,75 dl mjöl
  • lite salt
  • 2 påsar saffran
  • 3 st ägg
Lingongrädde
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt

Hur göra:

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i kastrull. Bryt i chokladen och låt smälta tillsammans med smöret på låg värme. Dra bort från plattan då allt smält. Tillsätt saffran och blanda ihop. Rör i resten av ingredienserna och blanda försiktigt ihop allt till en slät smet. Smörj och bröa en form med ströbröd. Grädda kakan i ugn ca 15-20 minuter, låt svalna. Jag hade sedan på lite florsocker, för att det ser så fint ut då :-)

Vispa grädden luftig. Blanda ned lingonsylten. Ställ in i kylen fram till servering.

Chokladtryffel med pepparkakskross:
  • 2 dl vispgrädde
  • 25 g smör
  • 200 g hackad mörk choklad
  • 6-8 pepparkakor
Koka upp grädde och smör i kastrull.
Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna lite.
Bryt chokladen i mindre bitar. Lägg chokladen i kastrullen och rör om tills smeten blivit jämn och blank.
Låt svalna och ställ i kylen ca 1 timme.
Krossa pepparkakorna i en mortel till små smulor.
Forma chokladsmeten till runda bollar och rulla direkt i pepparkakskrosset. Förvara i kylen.
(recept från Ica.se)

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Annons