Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 43 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Monsterbestiarium

Monsterbestiarium

Perfekt så här inför Halloween så kommer bästa och läskiga faktaboken Monsterbestiarium. Min fina vän Lina har illustrerat alla bilder i boken och ikväll är det releasefest. Så otroligt talangfull tjej och jag är stolt över att ha henne som vän. Ser fram emot bokreleasen ikväll men framförallt över att träffa Lina och läsa/kika i boken :-)

Om boken

”I underjorden finns många hemska monster. Förutom Djävulen själv, huserar där helveteshundar som Kerberos och Garm och det finns otäcka demoner som gillar att plåga människor. Tyvärr är det inte så mycket säkrare ovan jord för där finns t.ex. den australiensiska regnbågsormen som sades sluka människor. Om du är man och befinner dig i en sydamerikansk djungel ska du akta dig för att ta följe med en främmande kvinna. Det kan nämligen vara en X-Tabai, en djungelande som för sitt offer till ett ihåligt träd innan hon äter upp honom. Det är nästan ett under att du klarat dig så här länge utan att bli uppäten av ett monster!

I en stor, vacker faktabok presenteras över femtio monster i nio habitat, från underjorden och marken via skogen och djungeln till bergen och städerna. Du får veta vilka fasor som lurar här och hur du kan – eller inte kan – skydda dig mot dem.”

Bo Eriksson är docent i historia vid Stockholms universitet och redaktör för Historisk tidskrift. Han har skrivit flera uppmärksammade böcker, bland annat Den svenska adelns historia (2011), Bestiarium: en medeltida djurbok (2009) och Tusen år av fantasy: Resan till Mordor (2007). År 2009 tilldelades han Hertig Karls pris (Stora historiepriset), för att ha ”förmedlat väsentlig historisk kunskap till en bred allmänhet” och ”etablerat sig som en kunnig populärhistoriker av främsta klass”.

Lina Blixt är illustratör och har arbetat mycket med TV-spel. Hon har tolkat och illustrerat monstren och miljöerna de trivs i.

Bild och en del av texten lånad från Kultur&Kulturs hemsida (direktlänk här ovanför).

2 thoughts on “Monsterbestiarium

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *