Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 44 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

VAB med bakning och mys

644C6AB8-AD4E-418F-A99D-6CE810E434E1

Min lilla kille är krasslig med hosta, ont i örat och kladdig i ögat, så igår vabbade min man och idag va jag hemma med lilla Anton. Han mår bättre nu vilket är skönt.

Och tänk vad otroligt mycket dessa timmar hemma gör, dels så hinner jag mysa med min lilla son, vi har kollat film och vilat, spelat spel, tränat på bokstäver, byggt lego och bakat, Men jag har också hunnit städa och fastighetsskötarna har varit här och fixat både det ena och det andra.

Och vi tog en kort promenad till affären för att handla och fylla på kylen hemma ?

Det här använde jag till dagens väldans goda äppelkaka:

 • 175 g smör
 • 2,5 dl socker
 • 3 ägg
 • 3 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 0,5 dl mjölk
 • 3-4 äpplen
 • 0,5 dl socker
 • 2-3 msk kanel
 • 2 msk vaniljsocker
 • pärlsocker
 1. Ugnen 175 grader.
 2. Rör smör och socker smidigt. Vispa ner äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör i, tillsätt mjölken.
 3. Ut med smeten i smord form.
 4. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Blanda socker, kanel och vaniljsocker i en skål, strö litegrann av blandningen över smeten. Vänd äppelskivorna i sockerblandningen och lägg dem i mönster på kaksmeten innan den gräddas. Strö på lite pärlsocker och grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

 

En reaktion på ”VAB med bakning och mys

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *