Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Att dela med sig av tips för ett svalare hem

Så vad gör man för att underlätta lite i denna otroliga värme vi har denna sommar, hmm jo, det går ju alltid att bada utomhus för att svalka sig, eller bara stå i vattnet som jag gör här på bilden. För om man kyler fötter och handflator så blir man rätt snabbt svalare i kroppen.

Vi har ju extremt varmt hemma, dvs typ ingen luft alls och i snitt 29-30 grader inne. Och så länge det är varmare ute än inne så är det ingen idé att öppna fönster för då släpps värmen utifrån in. Utan vi väntar tills kvällen då utetemperaturen lagt sig lite.

Att öppna fönster och skapa korsdrag är fantastiskt skönt.

Om man har en liten fläkt så kan man ställa en skål med isbitar framför den, luften kyls då ner.

När vi sitter och tittar tv så är det skönt att ha blöta handdukar som går att lägga på sina fötter eller varför inte i pannan. Funkar såklart även dagtid 😉

Eller så struntar man i att kolla tv eller dator och knäpper av lampor, för det kommer värme ifrån dem.

Att blöta ett lakan och hänga i fönstret eller i balkongdörren när det är korsdrag skapar sval luft.

Har du en vetekudde så går det utmärkt att lägga den i frysen en stund så är den riktigt sval och skön sen.

Eller varför inte ta en eller flera kylklampar, lägg i en påse och sedan i något tyg, för att svalka sig med under natten.

Det går också (om man har en stor kyl) att lägga in sin sovkudde där innan läggdags. Eller kanske bara frysa in örngottet en stund innan läggdags.

Duscha svalt/kallt.

Och självklart dricka vatten och gärna också en resorb/dag. Kroppen behöver även salt så vi brukar köpa saltade chips.

Tips

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *