Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Att planera inför ett bröllop!

Nu har det ju faktiskt snart gått 3 månader sedan jag gifte mig, jösses! Och jag som tänkte uppdatera och berätta om vår stora dag kanske bara någon vecka efter när jag fått alla bilder. Men jag får ta det en del i taget. För det krävs en hel del planering inför ett bröllop, framför allt tid.

Det var inget romantiskt frieri utan vi kom fram till att NU är det dags, nu är det helt rätt tid för oss och vi firar även 15 år ihop år 2017. Jag menar, vi har klarat av småbarnsåren och ”stått” ut med varandra så länge, och faktiskt så är jag kärare än nånsin i min man :-) Det gäller att inte ta varandra för givet, utan verkligen se varandra, ge någon komplimang då och då, överraska. Helt enkelt jobba på sitt förhållande :-)

Vi gick ju ut på nyår 2016/2017 med att vi skulle gifta oss, och då hade vi bestämt det någon månad innan. Så det blev ca 9 månader vi hade på oss att planera allt, eller det var väl lilla jag som drog i de flesta trådar, men då gillar jag verkligen att planera också, som de flesta vet 😉 Självklart flikade min man in med råd och vad han ville och de ”stora” besluten tog vi gemensamt, som tex val av kyrka, festplats, maten etc. Val av stad var inga problem att välja, vi är båda från Hälsingland och har släkt och vänner i Hudiksvall, Ljusdal och Delsbo. Färgtemat vi kom fram till var beige/vit (champagne), men ju mer vi närmade oss bröllopsdagen så blev temat mer björk. Tyckte det passade då bröllopsfesten skulle hållas på landet intill björkskog. Vi valde att hålla festen i ”byn” där min mamma och hennes man bor, dels för att det är en vacker plats, men också för att det skulle vara nära för våra barn att kunna gå hem till mormor när det var dags att sova. (Jag ringde och mailade runt till flera olika lokaler, kollade catering, festvåningar innan vi bestämde oss). Något som var svårare var gästlistan, vilka vi skulle bjuda. Hade vi haft möjlighet så hade vi bjudit in flera av våra vänner, men vi behövde dra gränsen någonstans. Dels för att klara budgeten men också för att få plats i partytälten.

IMG_4650

Jag gillar detaljer, att allt ska se bra ut i hop i slutändan, men jag är nog allra bäst på att få ihop allt i ”sista sekund” och inte börja beställa och köpa saker flera månader i förväg. Nu gjorde jag det till viss del i alla fall. För att vara säker på att hinna få hem en del viktiga detaljer. Hittade det mesta hos My Perfect Day. Jag fick en hel del inspiration från deras sida för de har väldigt mycket olika saker som passar till ett bröllop. Men det var inte bara jag som beställde därifrån utan även min mamma, hon gick bananas på hemsidan, haha :-)

Wedding, bröllop, tips, planering, weddingplanning, bröllopsplanering, blogg, fotohella, my perfect day IMG_1003

Ringar är en annan viktig del inför ett bröllop och vi gick runt och tittade men fastnade inte för några i butik, så det blev ett par silverringar online istället. För vi gillar verkligen silver. Berättar mer om dem senare :-) Jag gick också på en bröllopsmässa för att få inspiration, känna på olika tyger och material till klänning, tips på lokaler, dekorationer mm.

Att boka fotograf kände jag var en viktig detalj, men mindre viktigt för min man. Jag kontaktade min gamla fotolärare från gymnasiet som tog på sig jobbet att vara vår bröllopsfotograf. Tyvärr hoppade hon av några månader innan så det blev till att leta vidare. Min mamma tipsade då om att hon tidigare jobbat med en tjej som är otroligt duktig på att fota, jag kontaktade henne och det kändes helt rätt. Vilken gullig tjej som verkligen kan fota, som ser detaljer, som vet vad hon gör. Ni hittar henne på Instagram som Fotofredrica :-)

Weddingring, bröllopsring, silver, wedding, bröllop Bröllop, Brudklänning, Bröllopsfest, Planering, Blogg, fotohella, Välja brudklänning, Little Fairies, detail, detalj, brudklänning, hejaff, blogg, fotohella

Och val av klänning är viktigt, såklart, men det kom jag på lite sent och började googla runt vilka butiker jag kunde prova olika klänningar i. Jag fastnade för en butik som inte ligger i centrala Stockholm utan i Hägersten, Wedding Bell by Little Fairies. De hade fått positiv feedback från andra på de sidor jag läste. Så jag ringde dit och bokade ett första möte. Tog med mig dottern Lovina och min vän Susanne, vilket var bra, de var ärliga och sa vad de tyckte om de olika klänningarna. Och oj vilka vackra klänningar, och såå många de hade :-) Jag hade en idé om hur jag ville att just min drömklänning skulle se ut och till ca pris. Så Maria i butiken tog fram ett gäng som jag fick prova och ja, jag hittade ju MIN klänning. Jag kan verkligen rekommendera denna butik, trevlig och hjälpsam personal, många olika slags klänningar (men även festkläder till andra tillfällen). En mysig liten butik. Om jag minns rätt så var jag i butiken vid tre tillfällen, för att måtta, prova, sy in. Helt enkelt för att klänningen skulle sitta perfekt innan jag hämtade hem den.Brudklänning, Little Fairies

  Brudklänning IMG_5618

Ja det här var en liten del av allt planerande inför bröllopet, fortsättning kommer :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *