Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Min möhippa!

Det går inte med ord beskriva hur jäkla kul jag hade det i lördags, då jag totalt blev överraskad med möhippa. Så här började det på morgonen:

Min kära sambos väckarklocka ringde 7.40 och jag tänkte, va fan, varför ringer hans klocka så häär tidigt. Och så gick han upp och stängde sovrumsdörren. Jag låg där i sängen och kände att jag hade ont i halsen och en migrän som var på väg och att det skulle bli skönt att bara vara hemma den här dagen. Sambon kom in i sovrummet igen typ 7.45 och sa: Men titta här, det har kommit ett brev till dig! Och han lämnade över ett A4 kuvert med hjärtan på till mig. Då insåg jag rätt snabbt att något var på G, haha 🙂 Jag öppnade kuvertet och där fanns en lapp med instruktioner (tex vad för kläder som skulle packas) plus ett diadem med en krona.

Det började med att det stod att min möhippa redan börjat… Och att jag absolut måste åka med t-banan 9.45 mot centralen och vänta utanför Lindex. Jag blev lätt stressad över att det inte var så lång tid kvar att fixa i ordning mig och packa väska. Då säger sambon: kl 8.00 måste du vara hos grannen. Du måste hålla den tiden! Va!! skrek jag typ, för faktiskt, jag stod ju där nyvaken i pyjamas, osminkad och med grymt fettigt hår. My god! Jag blev helt nollställd, mer stressad och skyndade mig att pudra mig lite i ansiktet. Kl 8.00 gick jag till min vän och granne och ringde på. Där öppnar hon och välkomnar in mig till sitt vardagsrum där en massagebänk väntade på mig (hon är utbildad massör). Så 45 minuter av härlig massage fick starta denna möhippa 🙂 Lovely!

Sedan gick jag hem för att skynda mig att packa, medans jag var på massagen så hade sambon varit iväg och handlat nybakat bröd på bageriet i närheten och försökte få mig att äta lite, haha 😉 Inte det lättaste när jag är, vid det här lagetm tokstressad. Som sagt, jag vart helt nollställd och hittade ingenting, inga skor, ingen klänning. Så familjen hjälpte till så gott de kunde, vi packade klart och sedan följde sambon mig till t-banan.

Framme på centralen så letade jag mig fram till Lindex och ställde mig där, eller rättare sagt så gick jag fram och tillbaka utanför och spanade efter någon som jag kände igen. Från ingenstans så kommer min vän G filmandes min reaktion och bakom henne min äldsta och bästa vän S. Jag började gråta (av glädje såklart). Sedan pluppade de upp, mina andra fina vänner och vi började promenera längs Vasagatan. Framme vid nr 27 så var vi framme, vi skulle till Escape Stories. Och där väntade tre till vänner 🙂 Vi delades in i lag och vi var de onda, och vårt lag döpte vi till The dark side 😉 Vi var inbrottstjuvar som skulle bryta oss in i ett valv utan att larmet gick. Vi skulle lösa pussel, hitta koder, nycklar, gåtor, räkna ut saker, lyssna, ja en riktigt häftig upplevelse. Vi hade 60 minuter på oss att klara vår uppgift och vi hann med 4 minuters marginal. Vårt rum hette The break-in.

SEdan dags för lunch på Boqueria, å jösses så mycket gott de hade. Det är tapas och jag valde tre rätter, en fantastiskt god ost, tomatsallad och pimentos de padron. Och en crema catalana till efterrätt. Till maten så drack vi bubbel och sangria. Tjejerna överraskade också med en goodiebag där alla de lagt ner en varsin grej i som var en connection mellan mig och var och en av dem 🙂 Roligt sen när jag skulle gissa vem som lagt ner vad 😉 Efter lunchen så fortsatte vi med t-banan till Hornstull. Där gick vi runt en stund både hit och dit, vi passerade Hornstulls marknad, och jag fick i uppgift att ta en selfie med en polis så självklart gjorde jag det 🙂 Ja vi gick och snackade och hade det mys! Helt plötsligt står vi utanför en lokal med neddragna persienner i fönstren. Tankarna snurrade, va tusan skulle vi göra nu, haha 🙂 🙂 Min vän G knackar på och går in. Jag ser ut som ett stressat frågetecken 😉 Sedan öppnas dörren och G:s man syns där inne, ja då fattade jag att vi var i hans nya studio. Men inte vad som skulle hända! Fler flaskor med bubbel öppnades och jag fick höra att jag skulle spela in en låt, och inte vilken som helst utan en Depeche Mode låt, Somebody. Jag älskar ju DM men blev skitnervös att behöva sjunga. Men när vi kom in i studion och började så var det skitkul. Absolut bland det roligaste jag nånsin gjort. Fantastiskt att han tog sig tid för att jag skulle få göra detta. Jag var ensam i studion först, jag sjöng och sjöng, vi men tjejerna kom in sedan och sjöng in en liten stämma de med 🙂 Så jäkla skoj 🙂

Sen blev det dags att trycka in sig i bilen och så åkte vi mot mitt håll, där jag bor. Bilen stannade vid en av tjejerna, M. Jag blev beordrad att gå ut med hennes hund och ta en fin selfie med henne, så visst, det fixade jag, haha 🙂 Sedan väntade mer bubbel, corona öl och tyvärr lakrits shots (för det hade min kära sambo sagt att jag gillade, hmm). Visst jag gillar lakrits men att dricka shots gör att jag inte mår så bra dagen efter, hehe. Vi käkade grymt god lax, sallad och pasta och en god tårta till efterrätt. Lyssnade på mycket Depeche Mode, dansade, gjorde egna koreografier, filmade dansen, skålade, snackade och framförallt Skrattade! Ja, det kunde inte ha blivit en bättre morgon/dag/kväll/natt. 18 timmar lång möhippa, haha. Jag kan säga att jag var rätt slut vid 02.30 när vi började gå hemåt. Min vän S sov över hos mig. Tur det var nära hem, för vi va både såå trötta och typ liite påverkade av allt detta goda bubbel vi druckit under dagen. Jag slocknade vid typ 03.00, vaknade dock strax efter 05.00, men vi sensurerar där tror jag. För som ni vet så sa jag att det inte är någon höjdare att dricka shots, så ni kan gissa hur jag mådde.

Men ett Stort MegaTack till alla inblandade, och synd såklart för er som inte hade möjlighet att komma. Men så är det ibland.

Hur som helst så var det fantastiska 18 timmar. Och nu börjar vårt bröllop att närma sig med stormsteg.

Längtar till att bli fru Bergman!

Möhippa, escape room, boqueria, lunch, fotohella

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *