Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Lion, en sann historia och verkligen en film att se!

Lion, Biopremiär, Bio, Biograf Saga, Julfilm, Tips, blogg, fotohella, BRIS, Tidigare i veckan blev jag medbjuden av min vän G till förhandsvisningen av den gripande filmen Lion. Det var BRIS som stod bakom eventet. BRIS berättade oxå om sin nylansering av Brisboten, en app där barn och ungdomar kan chatta via Kim eller Facebook dygnet runt, och via deras nya reklamfilm visar de att de jobbar för att göra julen mindre ensam. Brisboten kan vara ett bra första steg för barn och ungdomar som behöver prata. En riktigt bra idé.

Innan filmen började så bjöds vi på snittar, julmust och lussebullar. Och till filmen fick vi godis, vatten och popcorn 🙂 Filmen som är 1 timme och 58 minuter lång har biopremiär den 25/12.

Direkt när filmen började så drogs man in i denna berättelse som utspelar sig i Indien, om 5 åriga Saroo som kom vilse på ett tåg och som tog honom 160 mil hemifrån. Om hans liv och öde. Men Saroo som är en klok pojke klarar sig relativt bra, men man fick däremot se hur hemskt många barn har det, vad de utsätts för. Som tex när flera män mitt i natten tog ett varsitt sovande gatubarn och sprang sin väg. Eller när de ”lånade” barn från något barnhem under natten för att lämna tillbaka dagen efter.

Mina tårar rann kan jag säga, som det alltid gör när jag ser barn utsättas för grymheter, som ingen i hela världen ska behöva vara med om. Usch, barn ska ha en trygg och varm uppväxt!! Alla barn är värda det. Jag tycker att ni ska se filmen Lion, den är otroligt gripande, väldigt bra, och framförallt en sann historia. Och vet ni att det är så hemskt som att 80000 barn försvinner i Indien varje år!

Info från SF:s sida:

Saroo är en ovanligt klok och äventyrslysten 5-åring som bor i en liten by i centrala Indien. Hans storebror Guddu är hans idol och han vill precis som sin bror bidra till familjens försörjning. En natt så tappar de två bröderna bort varandra på en tågstation och Saroo hamnar på ett tåg som för honom hundratals mil bort till Calcutta där ingen förstår hans språk. Efter en tid som gatubarn hamnar han på ett statligt barnhem där man resultatlöst försöker hitta hans familj. Han har tur och blir adopterad av ett australiensiskt par som ger honom den kärlek och omvårdnad han så länge saknat. Men inom honom gnager saknaden efter sin mamma och bror. När en kompis 25 år senare föreslår att han ska försöka hitta hem igen med hjälp av Google Earth tycker han att det är en galen idé. Men så hittar han den första ledtråden och snart har hans förflutna hunnit ikapp honom och hans liv kastas omkull ännu en gång.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *