Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 43 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Saftiga lussebullar!

image image image image Lussebullar, lussekatter, saffran, saffransbullar, recept, tips, advent, jul, blogg, fotohella, adventsfika

Nu har vi bakat lussebullar, och barnen, speciellt Alex gillar att baka. Vi testade ett recept från Ica denna gång och blev riktigt nöjda. De blev saftiga och goda :-)

Recept för ca 30-40 bullar (beroende hur stora man gör): 50g jäst, 150g smör, 2 påsar saffran (a´ 0,5g), 2 dl socker, 5 dl mjölk, 250g kvarg, 1/2 tsk salt, 1 ägg, ca 15-16 dl mjöl. + ett ägg till pensling.

Smula ner jäst i bunke.Smält smör. Stöt saffran med lite socker, rör ner saffranet i det smälta smöret. Häll i mjölken och ta av kastrullen när degspadet är 37 grader. Rör ut jästen med lite av degspadet, tillsätt resten av degspadet, socker, kvarg, salt och ägg. Häll i nästan allt mjöl och knåda ordentligt tills degen släpper kanterna. Låt jäsa under bakduk ca 35 min. Ta sedan upp degen på bänken, knåda ev i resten av mjölet. Baka ut degen till lussebullar. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Vi freestylade och gjorde förutom vanliga lussebullar även dinosauriebullar, och bullar formade som hjärtan, sniglar och annat skoj :-)

2 reaktioner på ”Saftiga lussebullar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *