Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Italien, Bergamo/Milano

image

Här kommer så alla bilder jag lovade från vår resa till Italien :-) Förra fredagen så åkte jag och Alex som är min äldsta son till Bergamo i Italien. Vi bokade via Travelbird och den totala kostnaden för hotellnätter, flyg t/r, frukost och fruktfat på rummet blev 2600kr. Toppenbra pris ju :-) Vi flög med Ryanair och det gick hur bra som helst. På flygplatsen så var det naturligtvis jag som slumpvis blev utvald för en helkoll, de klämde och kände och scannade av mig plus min väska, haha 😉 Men det gick bra såklart :-) Väl framme på Bergamo flygplats (Orio al Sero) så letade vi upp en taxi som tog oss till hotellet Cittá de Mille. Vi fick ett hotellrum med väldigt starka och härliga färger 😉

image image image

I lördags morse så bestämde vi oss för att ta tåget till Milano som enligt vad vi läst innan skulle ta ca 30 minuter med tåg, men jag vet inte hur vi lyckades, men jag köpte tågbiljetter och vi hoppade på det första tåg vi såg, men det tog över en timme innan vi var framme, haha :-) En fördel med det var att vi fick se mycket fin utsikt på vägen, alla vackra berg och vatten och landskap. (Tågbiljetterna kostade 16 euro för oss två, t/r).

image image image

Väl framme i Milano möttes vi av otroligt höga och vackra byggnader. Vårt mål med Milano var att vi skulle ta oss till katedralen Duoma, så vi gick och gick och kom till slut fram. Det var en promenad på ca 30 minuter från stationen.

  image image image image image

image image image image

image image image image image image

Alex matade fåglar och vi tog en del kort med snapchat, skoj ju :-) På väg tillbaka igen hittade vi en otroligt mysig restaurang med fantastiskt god mat, ”Rocking Horse”. Vi satt ute i solen och njöt av att bara vara, lovely!

image image image

image image image

image image

När vi vid ca 16 på eftermiddagen kom tillbaka till Bergamo så promenerade vi mot Funicolare, som är en linbana/bergbana som går upp längs berget upp mot Cittá Alta (den övre staden) i Bergamo. Det kostade ca 5 euro för oss båda t/r. Vårt mål där var att hitta ett café som vi läst om, Café Marianna, som skulle ha Europas godaste glass.

image image image

image image image image image image

På vägen mot cafeét så ”sprang” vi på tornet Campanone, Civic Tower. Där kunde man betala in sig och ta sig ända upp, så det gjorde vi. Det kostade 3 euro för mig och halva priset för Alex. Vi tog trapporna (pust!) upp men hissen ner :-) Vi lyckades tima in solnedgången och det var bland det vackraste jag har sett. Utsikten över Bergamo! Men också klockringningen, ni skulle sett oss som var där uppe när den stora klockan började ringa, haha 😉

image image image image

image image image image image image

image image image image image

Vår promenad fortsatte och då ”sprang” vi in i en parad av musikanter som spelade och marscherade genom gränderna. Och sedan bakom ett hörn så dök La Marianna cafeét upp, med musik i högtalare och en brasa mitt bland borden utomhus. Och överallt hängde slingor av ljus som lyste upp så fint. Vi beställde en krokodilkaka och självklart glass, som de är kända för. Stracciatella-glassen kommer ursprungligen härifrån!

image image image image

image image

  image image

image image

Efter en heldag med Milano och Cittá Alta så tog vi bergbanan ner igen och promenerade mot hotellet, en liten bit från hotellet hittade vi en pizzeria, Giro Pizza. Vi satte oss men hittade inga menyer. Servitrisen förklarade att det fanns tre olika menyer att välja på, antingen 10 euro, 12 eller 14 euro.. Då ingick det pizza med olika slicesmaker, pommes, drickor, kaffe etc. Vi bara: Men vi vill bara ha en pizza och cola :-) Okej sa hon, ta menyn för 10 euro då. Okej då sa vi och visste inte vad vi just beställt, haha 😉 Sedan kom den ena efter den andra servitören med stoora plates med olika pizzor, först margerita och det visade sig att vi fick tacka ja eller nej till vilka smaker vi ville testa. Och äta tills vi var mätta. Jösses vad vi åt. Min favorit var en slice med någon god vit ost och spenat på, men även en med ost och pesto.

image image image

Tillbaka på hotellet efter en heldag i Italien så hoppade jag ner i ett skumbad och sonen tog ett fotbad i badrummet med de röda väggarna. Sedan spelade vi minibiljard. Underbar avslutning på en underbar dag :-)

Fortsättning följer om söndagen..

image

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *