Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 44 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Mumsigt god Kladdkakecheesecake!

Det här är en av kladdkakorna jag gjorde på vår Halloweenfest igår. Denna kladdkakecheesecake är mumsigt god, speciellt när den fått stå i kylen i flera timmar. Och den är relativt enkel att göra:

Ugn: 150g

150g smör

Knappt 1 dl kakao

3 ägg

3dl socker

1msk vaniljsocker

2,5dl mjöl

Fyllning:

150g cream cheese

1 äggula

3msk florsocker

2msk socker

Garnering: En hand frysta hallon.

How to do kakan: Smält smör i kastrull, rör ner kakaon. Låt svalna. Vispa ihop ägg, socker, vaniljsocker i bunke. Blanda ner mjölet i äggsmeten tillsammans med smör/kakaon. Blanda runt, ej vispa. Smöra en bakform med löstagbar botten, bröa med kokos eller ströbröd. Häll i smeten. How to do fyllningen: Rör ihop alla ingredienser till en slät smet. Klicka fyllningen över kaksmeten, rör runt med en gaffel så att kakan blir lite marmorerad. Garnera med hallon, in i ugnen i 25-30 min i mitten av ugnen. Den ska vara kladdig i mitten, men ställ in den i kylen i ett gäng timmar så blir den perfekt kladdig :-)Kladdkakecheesecake, kladdkaka, recept, chocolate, cake

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *