Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 44 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Rigatonigratäng

Det är alltid roligt att testa nya maträtter. Igår gjorde jag en mumsig rigatonigratäng. Recept nedanför bilden :-)

Recept, RigatonigratängRigatonigratäng:

400g rigatoni

½ dl olivolja

En aubergine, hackad

3 mindre zucchini, skurna i skivor

1 lök, skivad

1 burk körsbärstomater (400g)

2 tsk oregano, gärna hackad och färsk

Lite cayennepeppar

Ett gäng urkärnade och skivade oliver

250g mozzarella, skuren i mindre tärningar

3 msk nyriven parmesanost

 

Börja med att vrida igång ugnen på 175 grader. Koka pastan. Låt den rinna av och lägg i oljad gratängform. Fräs upp aubergine, zucchini och lök i en stekpanna tills de fått fin färg. Tillsätt tomat, kryddor och oliver, låt sjuda några minuter. Häll grönsakssåsen över pastan och vänd ner lite av mozzarellan. Strö över parmesan och fördela resten av mozzarellan ovanpå. Smaka av med svartpeppar. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

 

2 thoughts on “Rigatonigratäng

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *