Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Stugan Ellen och vackra Nossen på Vimmerby Camping

Som sagt, efter vår heldag på Astrid Lindgrens värld så satte vi oss i bilen och körde den korta biten till Vimmerby Camping som ligger precis vid sjön Nossen. En camping som jag hittade när jag kollade in lite andra alternativ på boende än just vid själva Astrid Lindgrens värld. Vi fastnade för denna plats när vi såg att den låg precis vid en sjö och att det såg så mysigt ut. Vi bodde i fräscha campingstugan Ellen med 4 bäddar och med utsikt över sjön Nossen.

IMG_4577 IMG_4578

IMG_4632 IMG_4629

Det finns flera roliga saker att hitta på, på denna camping som är öppen året runt. Minigolfbanan gillade yngsta sonen, han ville spela heela tiden med den lilla bollen 🙂

IMG_4579 IMG_4580

Favoriten blev nog trampbåten som vi hyrde på kvällen, en halvtimme för endast 50kr och en timme för 90kr. Och verkligen så värt pengarna. Vi trampade omkring på sjön hela familjen och det var så varmt och skönt ute, så stora kidsen hoppade faktiskt i från trampbåten och badade. Vi passerade också den vedeldade bastun som låg precis vid strandkanten (som gick att förboka om man ville) Där vi också senare på kvällen såg flera som stod och fiskade. Fiskade gjorde flera stycken från bryggorna också.

IMG_4581 IMG_4584 IMG_4592

IMG_4586 IMG_4588

Trampbilen hann vi inte med att testa, men lilleman fick sitta i den i alla fall. Ja, som ni vet så älskar han ju bilar 🙂

IMG_4593

Här är en till bild på vår söta stuga i den fina grönskan och en bild från vår stuga ut mot campingen där man bland annat kan se lekplatsen. Verkligen en lugn och fin camping. Och längst bort på bilden skymtas receptionshuset/butiken. I butiken så fanns det en hel egen avdelning med leksaker att shoppa loss i för barnen, fanns även en minilivs med allt nödvändigt man behöver och också ett gäng souvenirer.

IMG_4605 IMG_4607

Här syns ett av servicehusen som hade toaletter, dusch, tvättmaskin och ett tv-rum. Vi kollade lite tv på kvällen och käkade chips. Är det lördag så är det, då mumsar denna familj chips och dricker läsk 🙂

 IMG_4631

Kvällsdopp såklart! Och hade vi haft tiden så hade vi grillat på grillplatsen vid stranden. Ja, för grillar gick att låna 🙂

IMG_4613 IMG_4598

Och detta var skoj, vi gick ut på bryggan och började gunga den fram och tillbaka, bryggan gav då ifrån sig ett ljud som lät som musik, det lät som en jämn takt och folk på stranden började dansa, skratta och klappa takten 🙂 Så man kan säga att vi stod för underhållningen, hahaha.

IMG_4616 IMG_4617

Och detta är på morgonen, kolla vilket ljus, vilken sjö, vilken vy! Nossen från sin bästa sida!

IMG_4624 IMG_4626 IMG_4627

Frukosten serverades mellan 08.00-10.00 och satt fint innan ytterligare en dag på Astrid Lindgrens värld 🙂 Mer om vår andra dag i parken i nästa inlägg.. Men om ni har vägarna förbi Vimmerby eller ska på ALV så rekommenderar jag att bo på denna camping. Endast 10 minuter med bil från parken. Vi kommer i alla fall att återvända.

IMG_4630

2 reaktioner på ”Stugan Ellen och vackra Nossen på Vimmerby Camping

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *