Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Ett av de bästa eventen ever! Wonderbag, ekologiskt å klimatsmart alternativ :-)

funkar

Vilket spännande och mysigt event vi var på i går kväll, jag och Angela. Ett event ordnat av Wonderbag Sweden, Earth Hour get together. Vi fick höra historien om Wonderbag, som är en värmebevarande matlagningsbag som fortsätter att tillaga mat som har kokats upp på spis en kort stund – utan ytterligare användning av el eller gas. Men det går lika bra att kyla produkter i den, den håller värmen/kylan i 8 timmar.

Vi bjöds på fantastisk god mat tillagad i just Wonderbagen som är en ekologisk slow cooker, som gör till exempel kött och kyckling väldigt mört. Och WWF Earth Hour uppmärksammades (för en ljusare framtid och för att ta klimatförändringarna på allvar ) så vi åt i mörkret i skenet av levande ljus. Hur mysigt som helst och det var väldigt trevliga människor på plats. Till efterrätt fick vi fruktspett och chokladdipp.

Den här wonderbagen är hur smart som helst (väldigt snygga också) och på hemsidan finns härligt goda recept på hur du enkelt kan tillaga maträtter på ett ekologiskt hållbart och klimatsmart sätt. Du sparar energi och bidrar till att minska dina koldioxidavtryck på vårt jordklot genom att göra långkok på detta vis :-) Läs mer på hemsidan vetja, om hur det fungerar HÄR!

Och jag hade turen att vinna min alldeles egna Wonderbag!! Tack för en toppenkväll! Här ska lagas goda långkok.

Wonderbag, Wonderbag Sweden, Fotohella

wonderbag10 wonderbag3 wonderbag9 wonderbag8 wonderbag7 wonderbag6 wonderbag5 wonderbag4

Wonderbag. A recipe for change!

Fördelarna med Wonderbag:

  • Klimatsmartare matlagning – eftersom du förbrukar mindre energi vid matlagningen, bidrar du till att minska klimatfotspåren.
  • Sunt och naturligt – maten du lagar bibehåller all näring och smak.
  • Enkelt och tidsbesparande – när maten långsamkokas färdigt i Wonderbagen får du tid över till annat.
  • Bekvämt och flexibelt – du kan förvara din mat längre tid i bagen än den föreslagna tiden. Din mat blir inte överkokt och den kan inte heller brännas vid.
  • Du slipper matos i köket när du är klar med matlagningen.
  • Sparar vatten – Maten tillagas tätt försluten vilket minskar avdunstningen.
  • Enkel att ta med – exempelvis till en picknick.
  • Lätt att rengöra – Tvätta i 30° skontvätt och låt den hängtorka.
  • Olika maträtter – Det går att göra alla möjliga maträtter i den, grytor, kycklingrätter, soppor etc.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *