Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 44 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Harry Potter – The Exhibition

Idag har vi besökt trollkarlarnas magiska värld, Harry Potter – The Exhibition i Norrköping. (En utställning som upplevts av mer än 2,5 miljoner fans världen över). Jag och barnen tog tåget dit i morse. Och när vi kom fram var det enkelt att hitta, en promenad på ca 20 minuter. Det roliga när vi kom fram till byggnaden var att dotterns nya klasskompis med familj kom samtidigt och hade bokat samma tid som oss, hihi. Skoj för tjejerna men också för oss mammor. Klasskompisens mamma träffade jag första gången på uppropet i skolan för våra döttrar och vi klickade så bra. Ja, kul att hitta någon som går så bra att prata med på en gång :-)

IMG_3324 IMG_3325

Vi blev indelade i Hogwarts olika hus, jag fick Slytherin och där är de ambitiösa, listiga och kvicktänkta! Dottern fick Gryffindor som står för mod, ridderskap och styrka! Äldsta sonen fick Hufflepuff som värderar hårt arbete, tålamod, vänskap och lojalitet. Sedan fick vi gå in i utställningen där resan genom favoritscener från Harry Potter-filmerna börjar. Scendekorer, klassrummet för trolldrycker, vackra miljöer. Ja det var spännande att se originalkläderna och annat som fanns där.

Även interaktiva element som Quidditch -arenan med möjlighet att kasta en Quaffle-boll, dra sina egna Mandrakes i klassrummet för örtlära och även uppleva Hagrids stuga och sitta i hans stora fåtölj.

Utställningen i Norrköping är öppen från 29 maj 2014 till 7 september 2014 och visas på Nya Parken. Priser: Vuxen: 195 kr, ungdom (14-17 år): 180 kr, barn (7-13 år): 160 kr, barn under 7 år gratis. Priserna inkluderar en audioguide. En utställning som passar hela familjen. Här kommer ett gäng bilder från idag:

IMG_3337 IMG_3339

Mammablogg, Harry Potter Harry Potter

IMG_3379Harry Potter, MammabloggHarry Potter, Mammablogg      IMG_3381 IMG_3346

IMG_3350 IMG_3354

IMG_3356 Hagrids stuga

IMG_3375 IMG_3380 IMG_3391 IMG_3392

IMG_3397 IMG_3398

Ca 1,5 timme tog det att gå igenom och lyssna till allt via audioguiden. På väg därifrån kunde man välja att gå en tipsrunda med Harry Potter frågor, och det gjorde vi såklart :-) En promenad runt i Norrköping, som är en väldigt vacker stad (första gången vi var där). Fina byggnader, små broar lite här och där och mycket vatten. Sen åt vi lunch och shoppade lite, innan tåget gick hem igen. Toppendag med mina älsklingsbarn

 IMG_3405 IMG_3401

IMG_3407

One thought on “Harry Potter – The Exhibition

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *