Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 43 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Vilken toppenhelg. Dotterns klassresa :-)

Vilken helg vi har haft. Fantastiskt väder med blå himmel och sommarvärme. I lördags morse samlades klass 5B vid tbanan 06.45 och vi åkte gemensamt in till stan, promenerade längs vattnet mot båten som tog oss till Kastellet. Vi käkade frukost ombord, sen stod vi mycket ute på däck eftersom det var strålande sol, men det blåste, bara liite 😉

Båten Jag båten

Framme på Kastellet var vi klockan 09.00. Tre ur personalen mötte upp oss och visade oss rätt väg, vi ställde av oss alla ryggsäckar och delade in barnen i tre olika lag. Unicorn, Bumbibjörnarna och Aporna :-) . De fick varsin karta och tidtagarur och på gemensam startsignal rusade barnen iväg. Och vi vuxna försökte hänga på, hahaha, jag och Åsa som följde Unicorn var helt slut efter springturer upp och ner för trappor i torn och in och ut ur alla celler där alla uppdrag fanns. OCH ner under en bro och in i en liiten, liiten glugg i väggen. Jösses vilken syn 😉 Alla lagen var superduktiga och lyckades bra med sina uppdrag. De klättrade på svajiga stegar, letade röda bollar i ett stort bollhav, stoppade ner händerna i krukor med hemligt innehåll etc. Vid genomfört uppdrag fick de med sig ”dankar” de samlade på i en väska. I finalen så skulle gåtor lösas och skatten fanns inlåst, en kista fylld med påsar ”Godisbilar”.

Mur Trappa cell Kastellet Bollar Kastellet Kastellet

Efter två timmar på Kastellet åt vi mellanmål och sen kom en taxibåt och hämtade upp oss för att köra oss till Vaxholm Strand & Camping. Dit kom vi ca 12 och fick vägbeskrivning till våra militärtält vi hade bokat. Hmm, när vi kom fram till dem tänkte jag, oj vad små, hur ska vi få plats i dessa. Dessutom var det en myrstack, typ precis i närheten så det kryllade av myror. Vilket är helt okej eftersom vi var i naturen, men tänk på natten 14 tjejer plus 5 vuxna ligga och trängas bland tusentals myror, njae. Killarna hade det bättre med utrymme då de bara var 6 barn plus två vuxna. Så planen var att vi skulle flytta över ett gäng tjejer till deras tält. Men då kom jag med ett liitet förslag att vi skulle höra efter om det fanns lediga stugor. Och JAAAA det fanns det, ingen stor prisskillnad heller så vi bytte och det blev toppen. 5 stugor totalt blev det, som alla låg i närheten av varandra.

Vaxholm Strand & Camping Vaxholm Strand & Camping

Mycket strandhäng blev det och bad. ”Tokiga” barnen badade i iskalla vattnet Och en av oss vuxna (det var inte jag).  Lunch käkade vi ca 13.30. Sen efter det kom en pappa till en av tjejerna i klassen och överraskade med tårtor eftersom hon precis fyllt år. Väldigt uppskattat.

Minigolf spelades och nere på stranden blev det mycket beachvolleboll, kubbspel, frisbee, lek i sanden och bad.

Bad Beach

Vid 17 hämtade vi vår förbeställda gillvagn med kycklingspett, pitabröd, sallad och dryck. Promenerade längs vattnet mot klipporna där vi grillade.

Spett

Efter grillmiddagen så promenerade vi tillbaka och alla barnen fick gå tipspromenad, svåra frågor var det men överraskande många hade flera rätt. De gick två och två och det var 2 lag som fick 7 rätt var av 10. Utslagsfråga och vi fick ett vinnande lag som fick ett litet pris.

På kvällen blev det mer häng vid stranden och mer kubbspel och beachvolleyboll. Några av oss vuxna ville också vara med :-)

Jag hoppar

Solnedgången vid stranden var magiskt vacker och vi var ute till 21.30 då vi började dra oss upp mot våra stugor. Vi vuxna var helt slut och trötta då efter en heldag med fart :-)

Solnedgång2 Solnedgång

Kl 23 var det tyst och släckt i alla stugor men innan dess var det lite bus mellan killar och tjejer med tandkräms-klet på fönster och lite sånt. Spring in och ut i stugor, men när jag hade typ 15 ungar i min stuga så körde jag ut dem på altanen vi hade. Där satt de och snackade länge. Jag fixade i stugan och förberedde inför natten. Gick fram till gardinen och rättade till den när jag hör BZZZZZ och att något kröp på min tumme. Jag skrek och toksprang ut till barnen som genast sprang in för att rädda mig från detta hemska monster, hahaha :-) De sprang också ut och skrek. Sen gick vi in tillsammans och kollade vad det var. En gigantiskt stor bålgeting. Har faktiskt aldrig sett en sån stor förut. Två av tjejerna tog en håv och tog ut den. Efter den lilla upplevelsen så var klockan 22.30 och alla drog sig till sina stugor. Trötta som vi var somnade vi rätt snabbt. Kl 23 var det tyst i stugorna.

I går söndag serverades frukost kl 09.00. Efter det åter dags för bad och lek på stranden. Vädret var varmare än lördagen och klarblå himmel. Minigolf spelade några, och några hängde vid serveringen. Kl 12 hämtade vi pizzor som vi beställt. 20 kartonger med uppslizade pizzor! Vi åt och åt och åt. Avslutade med en varsin glass och sen var det dags att packa ihop oss och promenera mot bussen och tbanan som tog oss hem igen. Jag tror de flesta av oss, barn som vuxna hade velat stanna en natt till. Känns som att alla var nöjda och glada, och att de snart vill åka igen. Toppbetyg!

Hemgång

One thought on “Vilken toppenhelg. Dotterns klassresa :-)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *