Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 46 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på [email protected] vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Dag 5: Plankan C (sidoplanka)

Plankan C knä                                                            Plankan C tå

På´t igen bara, nu är det Planka C som gäller, dvs sidoplankan. Hur göra?

Jo, lägg dig på sidan, placera armbågen rakt under axeln för att undvika belastning på axeln. Se till att axel, höft och knä bygger en rak linje, nu står du rätt. Lyft upp rumpan och stå kvar. Om det gör ont i knät – sträck ut översta benet. Variant nr 2 av planka C, Det är den här jag kör: Lite jobbigare men här står jag på tå. Fotleden ska vara som en linje med axel,höft och knä. Idag är det 3×15 sekunder som gäller, Kör, kör, kör!! Heja!!!

I första inlägget där schemat finns (under kategori hälsa/träning) så står det med en extraövning idag, Plankan A med hantlar 3x10st. Jag påpekar än en gång att schemat kommer att ändras men just denna övning kommer jag att göra 🙂

Planka hantlar

Ta en hantel i varsin hand, ca 2-3kg. Ha raka handleder och armar när övningen görs. Svanka inte. Använd hanteln som stöd för armen som står på golvet, stå på tå med benen isär för att inte tappa balansen. Börja med 5 lyft med ena armen, sen med den andra. Liten paus, upprepa. Håll armbågen/armen nära kroppen vid lyften och dra helst inte upp högre än axelhöjd (bilden b är liite missvisande)

Dagens Citat: ”Du är modigare än du vet, starkare än du tror och klokare än du förstår”- Christoffer Robin/Nalle Puh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *