Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 42 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Kryssning på sportlovet + TÄVLING :-)

Hej hopp alla fina

Ni som följt mig från den förra bloggplatsen vet att mina barn älskar att åka på kryssning, så nu har jag och sambon bokat in vår familj för en kryssning på sportlovet. Barnen vet inget än, men de kommer att bli så glada :-) . När de var yngre ville de hela tiden åka ”den stora båten” för att det fanns så mycket roligt att göra där, mina sötisar.

Vi åker med M/S Birka som vi gjort flera gånger förut och gillar :-) Kryssningen avgår kl 18 mot Mariehamn och är åter vid Stadsgårdsterminalen, Slussen kl 15.45 dagen efter. Känslan av att åka iväg är lyx tycker vi hela familjen, att få sova borta, äta gott i restaurang Compagniet och att bada i poolen uppe på däck 10, Terrassen. På samma däck finns även spa avdelningen men dit får jag ta ett besök vid nästa kryssning 😉

När det är lov så ordnar Birka med extra roliga aktiviteter för barn, det finns godisbingo, karaoke, pyssel, familjekampen, skattjakt, familjedisco, filmvisning och nu under sportlovet finns det även möjlighet att testa nya tv-spelet The LEGO® Movie Videogame. Jag vet vart jag kommer att hitta min 8 åring 😉

Nu till det extra roliga:

Jag har fått äran att tävla ut en kryssning under sportlovet till någon av mina läsare. Kanske är det just du som vinner!!

Vinst: En kryssning för din familj (2-4 personer) i Kvalite utsides hytt + 3 rätters kryssningsmeny + Frukostbuffé under sportlovet (som pågår t o m 1/3). Om vinnarfamiljen bor utanför Stockholm så ingår även bussanslutning, kolla möjlig anslutning HÄR.

Hur tävlar du: Skriv en kort motivering varför just din familj ska få åka på kryssning under sportlovet.

Tävlingen avslutas kl 10.00 redan nu på söndag 23/2. Vinnaren presenteras här i bloggen. Vinnaren kontaktar i sin tur mig så fort som möjligt via min mailadress  (Du hittar den under Kategori ”Om Mig”) OBS: Kryssning går endast att åka under sportlovet, t o m 1/3-2014.

Lycka till och Kram!

 

–>–>–>VINNAREN är utsedd!! Trumvirvel…<–<–<–

MARLENE du är vinnaren av en kryssning på sportlovet! Grattis :-) Kontakta mig på mailen så fort du kan..

Tack till alla er som var med och tävlade, det var många fina motiveringar. Kram

Birka Fartyg

27 reaktioner på ”Kryssning på sportlovet + TÄVLING :-)

 1. Skulle vara jätte roligt att få ta med mina två barn 1,5 & 5,5 år på denna kryssning, min dotter pratar i omgångar om att hon vill åka båt där man kan bada & få leka i dom olika rummen. Vi har inte varit på kryssning sen hon va 1,5 ca. Så hon har väl inget minne av de men har sett bilder. :) Om vi skulle vinna så skulle jag ta med mig mina barn och sedan barnens mormor. Håller tummarna att vi vinner!

  Kram

 2. Åh ja! Sonen har pratat om att han vill åka en stooor båt med oss under sportlovet. Jag hoppas kunna överraska han med denna resa då han ÄLSKAR Lego movie och vill ha en massa utav de byggsatserna i födelsedagspresent.
  Att mamman och pappan får se sitt barn leka och ha kul medans vi sipprar på en juice och äter gott är ju aldrig fel.

  Jag håller alla tummarna vi har och hoppas på en toppenresa under sportlovet!

 3. Hej! Jag skulle jättegärna vilja vinna och ta med min sambo och 5 år gamla son. Det känns som att vi alla tre skulle behöva lite energi och att få rå om varandra och skratta tillsammans. Eftersom sonen har NP-diagnos har vi inte vågat oss på någon längre resa tidigare, en kryssning skulle vara lagom att börja med för att se om det fungerar.

  Ha det gott!
  /Jenny

 4. Jag skulle vilja vinna detta åt min familj så vi får komma bort och bara rå om varandra och komma varandra nära igen. Det har varit så mycket som hänt det sista året och lill killen känt sig utanför,skulle vara ett fint sätt att rå om honom med extra skoj att kunna göra en sån här sak. Så vi blir åter en hel familj och inte bara en varannan vecka familj.
  Kort och gott,slippa vardagen och bara låta barnen ha KUL 😀

 5. Skulle gärna villa vinna en kryssning, tror vi som familj behöver spendera lite tid tillsammans. Sedan min son föddes i sept 2012 har vi inte varit på en enda resa själv som familj. Mitt och pappans förhållande har också strulat efter vi fick barn och man tar sig inte tid till varandra. På en båt blir man ”tvungen” att umgås och prata. Tror det skulle hjälpa oss som familj. Sen har jag aldrig varit på kryssning där man har sovit över heller så det skulle vara super roligt :) *hoppas hoppas*

 6. Min mamma har jobbat hårt med att tvätta och skura efter hela familjen. Jag tycker hon har gjort sig försänt av en kryssning Tycker nog hela familjen. Hoppas jag vinner en kryssning åt dig mamma.

 7. Jag vill gärna vara med och tävla! Vi tycker mycket om att åka på kryssning, ett enkelt sätt att umgås hela familjen. God mat, lite shopping, underhållning och så mys i hytten :)

  Här är det sportlov den här veckan, men vi skulle absolut försöka komma iväg nästa helg om vi skulle ha turen att vinna. Det kan vara kul att göra lite av varje den här veckan, arbeta nästa med vetskapen att vi skulle ha en trip inbokat till helgen.

  Må gott!

 8. Jag , Jesper och lille Nils vill gärna vinna kryssningen. Vi har varit krassliga typ hela vintern och skulle må gott av att komma iväg lite bara vi tre tillsammans.

 9. Jag , Jesper och lille Nils vill gärna vinna kryssningen. Vi har varit krassliga typ hela vintern och skulle må gott av att komma iväg lite bara vi tre tillsammans.

 10. Åh det hade varit jätte roligt :) Men hinner inte…ser man måste åka innan 1/3….å jag åker till thailandimorn. ha en fin kryssning. Jag älskar Birka. kram kram

 11. Kryssa runt kobbar och skär, tänk,snart kan vi vara där. Hoppas på att få koppla av, fara ut på öppet hav. Äta, dansa, vad vi vill,
  handla taxfree och lite till!
  Om vi på havet får kryssa jag hoppas att jag min man får kyssa.
  Nu ska familjen få njuta ❤️

 12. Nu hoppas vi få koppla av, fara ut på öppet hav. Äta, dansa, vad ni vill, handla taxfree och lite till!
  Kryssa bland kobbar och skär och känna sig lyckligt kär.

 13. Åh vad roligt! Jag vill överraska man och mina 2 små barn med denna kryssning. Jag känner att vi är värda lite extra ompyssling. Speciellt mannen som inte får åka lika ofta på roligheter som jag eftersom jag bloggar. :)

 14. Åh jag har kollat på denna kryssning och har verkligen velat boka den som en överaskning till mina fina pojkvän som snart fyller år. Då jag precis blivit utan jobb känns det då tyvärr inte möjligt längre eftersom ekonomin inte är den bästa och att ha mat på bordet måste ju gå före. Vi har det just nu lite jobbigt i vårt förhållande då vi aldrig tar oss tid till varandra och vi är nu mera bara en del av varandras vardag. Det tär på både förhållandet och oss själva, vi kämpar för att hålla ihop. Senast vi gjorde något tillsammans bara vi två var i september och det känns som det kommer dröja innan nästa gång med tanke på min situation. Om jag hade vunnit denna kryssning och kunnat överraska honom hade det gett oss en chans att rädda vårt förhållande och få lite tid bara han och jag. Han är mannen jag ska gifta mig med och han ska bli pappan till mina barn det vet jag innerst inne men jag vill inte att vi ska bryta upp nu bara för vi inte har råd att unna oss ensam tid. Hade betytt så mycket om vi hade fått denna chansen!

 15. Jag vill så gärna åka på kryssning med vårt kontaktbarn, men vi har helt enkelt inte råd. Därför försöker jag vinna tävlingen :-)

  Vår kontaktpojke är 6 år och lever en väldigt isolerad tillvaro. Han har aldrig åkt båt, varit till skansen, grönan eller kolmården eller gjort allt sånt som de flesta andra barn gjort. Han var på bio för första gången med oss och såg Bamse och tyckte det var jättespännande.

  Att ta med honom på en kryssning skulle vara helt magiskt. Han skulle nog inte riktigt förstå vad som hände förrän långt efter han kommit hem :-)

  Så nu hoppas jag på tur, för hans skull!
  mrinda@swipnet.se

 16. Vi har pratat om att åka på kryssning ända sedan Lillfisen föddes i september 2012… har vi kommit iväg?

  Men det vore så underbart att koppla av, äta gott, få bada lite, ta en spa-behandling och helt enkelt bara vara lediga tillsammans. När jag jobbar många vardagskvällar och dessutom varannan helg så blir tyvärr de lediga helgerna sällan riktigt lediga då det är enda tillfället att fixa sånt vi båda behöver göra. På båten skulle vi kunna koppla av och släppa alla ”måsten” och ladda batterierna på riktigt <3

 17. Oj, alla hade riktigt bra motiveringar man blir en i mängden.

  Jag skulle vilja åka med min familj, vi har haft det tufft med depressioner, för vissa (vill inte blotta ut nån) har det nästan gått förlångt med tråkiga händelser. Jag vill att vi åker iväg och kommer varandra närmare för att stötta varandra det är därför vi är en familj. Ekonomin har sinat då jag åkte in på sjukan efter förlsosningen med infektion i livmodern, mannen sov med mig tillsammans med vår son. Han ville inte seperara oss så tidigt. Hoppas.hoppas jag har någon tur

 18. Båten på havet ger oss tid för varann
  det vi i ” vabuari” inte alls hann.

  På Birka vi njuter,
  av dans och 3-rätter
  Skattjakt för alla nu med detsamma.

  Helena hon tipsar
  om allt för familjen
  I drömmen vi redan på Birka kalasar

 19. Min mamma älskar att åka Birka! Förut brukade hon vinka när den åkte förbi ute på E4! Nu åker bussen inte längre förbi hennes hus.. utan åker på den nya vägen i stället.
  Hon mår inte så bra min mamma.. Jag börjar bli rädd för att hon går in i väggen snart.. Min fina älskade mamma.. Skulle betyda såå mycket att få ta med henne på en resa, få rå om varandra. Och kanske få henne lycklig

 20. Min sambo och jag separerade i höstas och nu kommer den första sommaren med familjeliv bara varannan vecka (och urusel semesterkassa som ensamstående). Det har visat sig att jag kommer att få ha 1 veckas semester tillsammans med mina barn i sommar. 1 vecka! Sörjer det oerhört och funderar hur i hela friden jag ska kunna klämma in allt man vill göra med dem på en vecka. Och kryssning är en av de aktiviteter jag har lovat barnen sedan i somras, så en tripp på sportlovet istället för i sommar skulle vara toppen!! Barnen skulle bli lyriska och ensamma mamman kan dessutom lägga de avsatta slantarna på någon annan trevlig aktivitet som gör den här sommaren minnesvärd för barnen trots allt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *