Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 40 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Annons

K-pop nästa!

Ateez

Men nu ni, ikväll ska jag på intressant spelning med dotra på Fryshuset. Vi ska se K-Pop bandet Ateez och har VIP-biljetter vilket innebär att vi även får träffa dem :-) Lovina är ett stort fan och har längtat. Ateez har bara funnits i ca 6 månader men har på rekordsnabb tid blivit riktigt stora. Så yes, såklart är vi redo för lite koreansk pop ikväll :-)

Ateez

Annons

Game of Thrones

Game of Thrones

Ja, när jag fick den här inbjudan så var det ingen tvekan om vem jag skulle bjuda med i alla fall :-) För min dotter Lovina är ett stort fan av serien Game of Thrones. Hon har sett alla säsonger och kan och vet det mesta om alla karaktärer etc. Till skillnad från mig som bara sett halva av första säsongen. Men jag var ändå nyfiken på detta första avsnitt av den sista säsongen, och oj vilket avsnitt. Lovina satt och log hela tiden och jag blev faktiskt imponerad, riktigt bra gjord och detta första avsnitt av sista säsongen har fått mig att vilja se alla säsonger så nu jäklar ska här tittas :-) Och jo, jag hoppade till och skrek ett par gånger, för det var rätt läskiga jump-scares..

Eventet var på Södra Teatern vid Slussen och riktigt bra anordnat med drake utanför, eld som brann, rök som bolmade fram över trappstegen inomhus, vi bjöds på tilltugg och Game of Thrones inspirerade drinkar, och fick varsin goodiebag. Tack för en magisk kväll HBO Nordic och Wonderland Event. Dottern är helt lyrisk.

”I ett land där somrarna är decennier långa och vintrarna kan vara en livstid, är det oroligheter. Från den intrigerande södern och de vilda länderna i öster till den frusna norden och den uråldriga muren som skyddar riket från mörkret bortom den, håller två mäktiga familjer på med en katt-och-råtta-lek om vem som ska styra de Sju Kungarikena i Westeros. Medan svek, lust, intriger och övernaturliga krafter skakar dessa kungariken i grunden, kommer kampen om Järntronen att få oförutsedda och långtgående följder. Vintern kommer. Kampen om Järntronen kan börja.”

Annons

Baltic Sea Science Center

Förra torsdagen den 11/4 så var det en stor dag för Lovina, hon och några klasskompisar hade valts ut för att vara på plats på invigningen av Baltic Sea Science Center, där de skulle visa olika exempel på hur labbet används. Centret invigdes av Kronprinsessan Victoria och hon både pratade med och hälsade på Lovina och hennes klasskompisar.

Centret är beläget inne på Skansen och har både akvarier, utställningsytor och laboratorium. Och ingår i vanliga Skansenentrébiljetten. Lovina ser ni till höger i bild.Kronprinsessan Victoria

Annons

Jäkla migrän!

Idag blir det heller ingen bild i inlägget. Går liksom runt som en trött zombie idag. För i natt hade jag den värsta migränattacken hittills jag varit med om, fy i helvete vad det gjorde ont. Och jo jag har migräntabletter som brukar hjälpa väldigt bra, men jag tog tabletten alldeles försent igår kväll stället för igår eftermiddag då jag skulle behövt tagit den. Och eftersom jag bara får ta en tablett/dygn så kunde jag heller inte ta en till i natt. Så jag låg i sängen med en fruktansvärd smärta som kom i vågor på min högra sida vid tinningen. En djup smärta som man blir ”bedövad” av. Jag brukar ”klara” av smärtan men inatt var den hemsk, och jag mådde illa och ville bara gråta. Vid 03.30 klev jag upp och tryckte i mig alvedon och ipren och hittade en sån ”cooler” som är ett kylande gelförband som man sätter i pannan, som ger snabb svalka och lindrar. Jag älskar dem :-) Trodde de var slut, men blev överlycklig när jag hittade en i skåpet :-) Detta lindrade så bra att jag kunde somna om efter ca 15 minuter.

Men idag känns det som att jag har sovit noll och har en bedövande smärta inne i tinningen som inte släpper, men det är inte den här riktigt onda utan en djupare smärta som ”flyter” och håller sig lugn och inte bryter ut. Suck liksom, jag önskar verkligen ingen annan denna känsla av migrän! Jag blir så påverkad, och har svårt att vara effektiv på jobbet då jag egentligen bara vill blunda och slappna av i en tyst miljö utan lyset på…

Imorgon är en annan och förhoppningsvis bättre dag..

Annons

Vad är det som händer?

Idag blir det bara en massa text här utan bilder, behöver liksom bara skriva av mig.

Självklart förstår jag att alla inte kan tycka och tänka som mig, men vissa människor förstår jag mig helt enkelt inte på. Jag har några stycken i min närhet som jag irriterar mig på, men av olika anledningar så kan jag inte bara stryka dem från min vardag. Hur gärna jag än vill. Jag försöker dock undvika dessa personer så gott det går, låter kanske hemskt, men det är faktiskt trist att hamna i en situation där det så tydligt ligger irritation i luften och man inte kommer någonstans i tex en diskussion. Helt enkelt är på olika nivåer i livet eller ja, med tycke och tänk.

Framförallt så tycker jag att även om man är från olika bakgrund, har olika välbetalda yrken eller att det är rätt stor åldersskillnad så måste man kunna föra en normal disskusion. Men när folk sätter sig ”över mig” och tror att de är bättre, eller ger antydan till att de är värda mer, ja då blir jag irriterad. För vi är lika värda vare sig en har vuxit upp i Hudik och den andra i överklassen. Och jo, mitt jobb är en viktig del av företaget det också.. Alltså, väx upp! Det är nåt jag vill säga till dessa människor. Och en annan i min närhet höjer sitt barn till skyarna och det barnet gör såklart aldrig fel, utan att när det barnet säger något så är det det som stämmer. Ge upp liksom, för just detta barn är kanske den som är mest drama-queen av alla och spelar ut sina föräldrar deluxe.

Jag sätter självklart alltid mina barn först, i alla lägen, de är det viktigaste för mig. Och när någon påstår annat, ja då blir jag irriterad.

Sedan finns det en som varit mig väldigt nära som vän som nu förändrats som person, som en tid tillbaka liksom pikar mig, som gärna vill påpeka saker heela tiden. Ungefär som att hon är så jäkla perfekt med den perfekta familjen. Men när det kommer till mig och mina barn så ska det påpekas saker. Jag har sagt till och ifrån ett par gånger. För hur kul är det att höra saker från henne gällande mitt smink, om att jag tränar fel, att jag inte kan göra si eller så och andra olika saker.

Och en som tycker det är konstigt att vi inte ska vara lediga med våra barn nu när det finns så många tillfällen med klämdagar under våren. Ja men har jag inga semesterdagar så har jag inte. Vi har valt att lägga våra semesterdagar på sommaren för att kunna vara lediga med kidsen. Ska jag då få dåligt samvete för att vi inte är hemma med kidsen på sportlovet/påsklovet/klämdagar etc. Jag menar, vad är det som händer? Låt oss få göra som vi vill, så kan ni göra som ni vill. Jag lägger mig inte i i alla fall! Kan det vara klimakteriet på ingång för vissa? Något annat? För ibland undrar jag om det är jag som förändrats, men det hoppas jag inte :-)

Suck, nu har jag skrivit av mig lite, vill inte outa dessa personer alls så därför skriver jag rätt snällt ändå om dessa olika situationer. Jag försöker att inte bry mig men det är klart att det tar på ens energi…

annons