Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 40 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, tankar, foton, resor, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Annons

Innan en 40-årsfest!

Att fixa en 40-årsfest är inte bara när man heter Helena, haha :-) Dels så handlar det om detaljer, att köpa hem det som behövs för att matcha med temat och dels för jag vill alltid kunna ge det där lilla extra till mina gäster. Så inför festen jag hade i lördags (sjukt trött idag, haha) så kontaktade jag flera företag i hopp om att de ville bidra med lite roliga saker att ha i goodiebags att ge mina gäster. Ett gäng olika företag nappade på mitt förslag och skickade produkter. Väldigt tacksam! Kommer att visa i ett senare inlägg allt vad som fanns i goodiebagsen :-)

Ni ser ju på bilden nedan hur vi fick frakta hem en del av produkterna, jag fick låna en sån stor fraktvagn från Coop för att få hem allt 😉 Att sedan packa i ordning alla bags är den roliga delen. På bilderna ser ni hur det såg ut innan..

CDB8517D-39D6-4556-97C4-E4B276DAA204 Glossybox, Barebells, Piratförlaget, Colgate, Libresse, Duni

DD462575-4443-4A48-A2C6-759F5FA63588 834DAFCF-AE04-4CDF-889C-09B5CBFE8FFC

Annons

Alla hjärtans dag i tandläkarstolen!

Ja alla hjärtans dag brukar ju vara liite mer romantisk än den jag upplevde igår. Jag hade nämligen tid hos tandläkaren, för att laga ett yttepytte hål som jag inte alls känt av. Medans hon borrade och lagade min visdomstand upptäckte hon att hålet var större än vad hon trott. Så tokbedövad i käften satt jag plågad i stolen med tårarna rinnandes ner för kinderna, gaah! Nä, jag gillar verkligen inte att hänga hos tandläkaren. Så kvällen igår bestod i att vänta ut att bedövningen skulle släppa så att även jag fick äta goda middagen som maken fixat. Familjen käkade vid 18 och jag vid 19.30. Men, men nu är det över :-)2D2C7926-420C-4FA1-812B-55C2E43CA39E

Annons

Minisemlor!

Ja igår var det semmeldagen, vilket inte va så svårt att missa i flödet på instagram och fb, bilder överallt, haha :-) Jag brukar ju baka varje år till mina kollegor men i år så  kände jag att jag inte hann, med tanke på att jag fyllde 40 i måndags och förbereder för fullt inför lördagens fest! Så det blev köpta semlor till jobbet. Men sen när jag kom hem så ville äldsta sonen baka så då gjorde vi ett gäng minisemlor :-)98F6823D-2988-4B16-8E30-BC81C1478931

Annons

En dag av överraskningar!

Vilken helg det blev :-) Jag och familjen åkte upp till Hudiksvall i fredags för att i lördags fira min födelsedag (som är idag :-) Och planen var att jag efter Charlotte Kallas fantastiska OS-skiathlonlopp skulle baka, både bullar och muffins, för att släkten skulle komma på fika kl 14. Men nä, det hade minsann min mamma ändrat på, haha :-) 09.45 sa min mamma att kl 10 blir du och Jon skjutsade in till stan. Och mer sa hon inte. Så kl 10 kidnappades vi in till stan, och destinationen blev en salong, där vi fick champagne, choklad och en varsin ryggmassage. Fantastiskt gott och skönt.

Efter massagen blev vi skjutsade hem till mammas hus igen och käkade god moussetårta, och fick veta att vi på eftermiddagen skulle ut på ytterligare en biltur, till hemlig destination. Så den där fikan som jag trodde att vi skulle göra hemma hos min mamma kl 14 blev inte av, hihi 😉

Så på eftermiddagen fixade vi till oss och for iväg, ännu en gång in till stan och destinationen blev restaurang Strandpiren. Där väntade släkten som en surprise och jag fick presenter, sång, tal och vi käkade otroligt god mat. Sedan var jag helt slut på kvällen (eftersom den envisa förkylningen fortfarande sitter i lite grann och gör mig trött). Men en supermysig dag och kväll med nära och kära. Tack!

 FF8D3DED-97A4-461E-870A-9EE8E866836F

E9671B6D-4A2C-4859-9888-EF86363CC88B

AF15394F-1790-42D4-A7B7-59E4C6201F3C

Annons

The hills are alive..

Just nu spelas The sound of music på Intiman. Och vi hade möjlighet att se genrepet i torsdags förra veckan och oj så imponerande bra den är. Har ni möjlighet så se den. Jag menar, jag älskar The Phantom of the opera, men denna musikal ligger absolut på en andra plats för mig. Riktigt bra insatser av skådisarna, både vuxna och barn. Ja helt underbart bra :-) Vi satt som förtrollade och märkte knappt att det gått 2,5 timme (förutom pausen då förstås 😉CFD2C7D2-0B61-4224-AE84-78D6313CF2D2

Handling:

The Sound of Music är en sann berättelse om den glada, älskvärda och nyfikna guvernanten Maria som totalt förändrar livet för Georg von Trapp och hans 7 barn genom att bland annat föra in musik och glädje i deras vardag igen. Musikalen utspelar sig i 1930-talets Österrike innan nazisternas intåg. Österrikiska Maria vill bli nunna men passar inte in i klosterlivet. Maria får därför uppdraget att vara guvernant till barnen von Trapp.

Musiken i musikalen berör människor i alla åldrar och bjuder på några av de mest minnesvärda sånger som någonsin har framförts på en musikalscen, till exempel ’My Favourite Things’, ’Do-Re-Mi’, ’Edelweiss’, ’Climb Ev’ry Mountain’, ’Sixteen Going on Seventeen’, ’The Lonely Goatherd’ och naturligtvis den storslagna titellåten ’The Sound of Music’.

The Sound of Music är en glädjefylld kärlekshistoria, kantad av spänning och härlig musik.
En förtrollande upplevelse för hela familjen.