Välkommen in i Fotohellas vardag. Fotohella är 41 år, mamma till tre 3 barn (Lovina, Alex och Anton) och gift med J. Bloggen är en blandning av vardagsliv, resor, tankar, foton, tävlingar, tips och events. En vardag fylld av härligt organiserat kaos med mycket kärlek. Anordnat Mammakryssningen under flera år! OBS!! Alla bilder jag själv fotat och lägger ut är mina och inte till för att kopieras och användas i annat sammanhang, tack! Kontakta mig på fotohella@gmail.com vid frågor/samarbeten. Instagram: fotohella.

Annons

Fin, med eller utan filter?

Snapchat filter

Ibland känner jag mig extra fin, med eller utan filter, men denna gång med filter, haha :-) Jag älskar Snapchats filter, finns alltid nåt av dem som piggar upp ens dag. Eller jag behöver egentligen inte piggas upp just idag och den här bilden togs förra veckan efter att jag tagit ut min visdomstand så då behövde jag piggas upp. Men idag är det onsdag och livet känns bra, är liksom nöjd med det mesta.

En vecka kvar tills lilleman fyller 7 år och kalasplaneringen är i full gång, dvs Antons planering, han har stenkoll på hur han vill ha årets kalas med tema och allt. Jag har handlat hem det mesta så det är egentligen bara att baka som är kvar.

Annons

Tack och lov för Folktandvården

Visdomstand

Bild från torsdag 12/9

Äntligen så är tandjäkeln ute! Och du som läste  inlägget om vilka problem jag haft med hål i visdomstanden, tandläkare som velat avvakta, infektion etc, ja då vet ni vilken skit jag gått igenom och hur jag längtat efter att få ta ut visdomstanden. Ni som missade det inlägget kan klicka in HÄR och läsa the background story.

Hur som helst, jag valde till slut att byta tandläkare till folktandvården i närheten av där jag bor, men fick en tid i slutet av oktober. Jag var in och kikade förra veckan på Folktandvårdens ”mina sidor” där man med lite tur kan hitta en återbudstid och i torsdags morse så hände det. Jag va in ca 08.30 och det fanns en tid kl 10.00 samma dag. Jag bokade den på studs, åkte dit, tog med mig mina journaler + röntgenplåtar från tidigare tandläkare och satte mig i väntrummet. När det var min tur så drog jag min story i kortversion och min nya (helt underbara) 🤩tandläkare tog nya röntgenplåtar på mina tänder och kollade hur visdomstanden såg ut. Hon tittade sedan på klockan och sa att ”jag har 20 minuter till nästa patient, vill du att jag ska ta ut visdomstanden nu?”. Jag trodde inte mina öron, men sa direkt Jaaaa medan tårarna rann (glädjetårar blandat med chock).

Hon fick bedöva mig med 4 läskiga och långa sprutor 😱 och sedan tog det henne drygt 10 minuter att dra ut den. Jag trodde ett tag att käken skulle hoppa ur led, men i övrigt så gick det hur bra som helst ☺️. Både tandläkaren och sköterskan var hur gulliga som helst och pratade och berättade hela tiden vad som skulle hända osv. Helt underbara människor. Jag stannade hemma resten av dagen och vilade, bedövningen släppte strax efter kl 14.00 och då drack jag lite blåbärssoppa för att stilla hungern. Det känns fortfarande idag lite ont, men det är mest käkleden och tänderna bredvid där visdomstanden suttit, jag gissar att de försöker vänja sig av med sin ”tandkompis”.

Men summa summarum, hur kan det vara sådan här skillnad på tandläkare?? Jag menar, en skickar remiss till en annan som har mer erfarenhet, och den tandläkaren vill först slipa ner visdomstanden och låta mig vänta minst 6 veckor innan utdragning, många turer fram och tillbaka! 🥺 Medans folktandvården tog ut den direkt då tanden enligt röntgenbilden ”satt” bra i munnen och det ansågs inga problem att ta ut där och då..

Tandvärk

Annons

Goda höstnyheter från Cloetta!

Cloetta Vilken spänning det kan vara över ett paket. Och med all rätt i detta fall, för de gånger vi får en avi att vi ska hämta ut paket från Cloetta så lyser det lite så där extra mycket i mina barns ögon. De vet att det är något gott som väntar. Att de ska få provsmaka godsaker. De tar alltid tid på sig att smaka sig igenom lådan för att berätta vad de tycker om dessa nyheter.

Läkerol är något som Lovina gillar men eftersom hon har fått tandställning så var hon lite tveksam till Dents pink grapefruit läkerolen då det är en tuggpastill, men det var inga problem då de är så mjuka och gick lätt att tugga på, de är sockerfria och har en härlig smak av grapefrukt med inslag av fläder. Hon testade också den andra nyheten från läkerol, raspberry licorice som hon tyckte var en lite märklig kombination av smaker men som ändå funkade. Smaken kom fram tydligare ju längre hon hade den i munnen och är en sån vanlig klassisk pastill.

Plopp (i alla former) är en favorit hos oss alla i familjen och för mig så blev Parrots favoriten i lådan, den har smak av mumsig choklad och kanderade mandlar, svårslagen kombo :-) Den andra Plopp varianten var för mig personligen lite märklig, men då är jag inte heller så förtjust i Bridge sen förr heller. Som tur är så har vi alla olika smak och denna kombo gillas säkert av många andra. Det som också är bra med dessa chokladkakor är att de är fria från palmolja och innehåller UTZ-cerifierad kakao.

Godis som innehåller mindre socker efterfrågas mer och mer och Malaco lyckas med det de tar fram tycker jag. Gott&Blandat salt lakrits med 30 % mindre socker är den senaste nyheten. De har ersatt sockret med fiber vilket gör att smaken bevaras.Godbitarna är även veganska, innehåller bara naturliga färgämnen och är gelatinfria. Malacos andra nyhet är Vattenmeloner i påse, syrliga gelégodisar med smak av vattenmelon, endast naturliga färgämnen och som är fria från gelatin och palmolja. Detta blev lilla Antons favoriter, han smaskade i sig dem och ville helst inte dela med sig till oss övriga i familjen 😉Plopp

 

Annons

Felix på vilda äventyr!

Felix på vilda äventyrI söndags var vi bjudna på galapremiären av den tecknade filmen Felix på vilda äventyr. Jag tog med mig sönerna, då främst Anton var väldigt pepp på filmen 😉 Sandrew Metronome och Superturken bjöd in och det bjöds på ballonger, affischer, festis, godsaker, jordgubbar och massa annan frukt. Efter filmen fick vi träffa några av dem som gjort rösterna i filmen. Felix på vilda äventyr har premiär idag fredag på biograferna och är en animerad film för barn och är 1 timme och 30 minuter lång. Den handlar om hur det är att komma ifrån varandra och hur man sedan hittar tillbaka igen. Yngsta sonen Anton gillade filmen och tyckte att den var spännande och han tyckte att det hände saker hela tiden (helt enkelt ett bra betyg).

Handling:

Den medelålders katten Frasse lever ett liv i sus och dus i ett höghus med sin son Felix. Felix är en vild och äventyrslysten kattunge, som är nyfiken på världen utanför. En dag beger han sig utanför lägenheten för att leta efter kattparadiset Kattopia, där han hoppas få träffa sin mamma. För att hitta sin son måste Frasse därför ge sig ut på en farlig resa på stadens gator, tillsammans med sin goda vän, papegojan Goja.

Annons
annons