Kom ihåg mig

Fotografering är utan tvekan en av de mest populära hobbyer i vår tid och ålder. Dess popularitet har ökat sedan den tid då traditionella kameror var den enda möjligheten för både professionella och amatörfotografer, i dag, med tillgången på digital fotografering och med användning av digitala kameror blir mer och mer utbrett, ta bilder är lättare och mer omedelbara än någonsin. Detta innebär alltså att fler och fler människor utvecklar ett intresse för fotografi och blir kreativ med sina bilder.
Standard digitalkameror är vanligen i praktiska storlekar och många av oss har kameror på våra mobiler, som vi kan ta bilder när som helst och se resultaten omedelbart: så kan vi öva fotografering när vi känner för det eftersom vi kan se våra foton direkt på plats och rätta till våra misstag tills vi är nöjda med resultatet. Dessutom har många av oss blivit mer och mer intresserad av fotografering tack vare det ökande antalet möjligheter att dela våra bilder och se andras online: till exempel, har webbplatser som Photobucket och sociala nätverkssajter som Facebook alla bidragit till att göra fotografering del av vårt dagliga liv.
Många människor tycker att redigera sina digitala bilder kan betraktas som en hobby i sig. Många program är tillgängliga för fotoredigering, den mest populära är såklart Photoshop. För att förbättra fotokvalitet är detta ett program som används ofta för kosmetiska förbättringar, dvs att minimera fysiska brister på hudfärger, kroppsformer etc  men den primära funktionen för program som Photoshop är syftet att förbättra kvaliteten på fotot själv, som i ta bort röda ögon, förbättra färger och kontrast och experimentera med nya effekter – ja, då  är detta fotoredigeringsprogram ett användbart verktyg för kreativa människor som utövar fotografi som en seriös hobby. (Som jag typ).

Fotoböcker och fotokalender

Många tycker också om att skapa fotoböcker som innehåller deras bästa bilder. Fotoalbum är idag väldigt enkla att skapa med hjälp av digitala bilder. Numera tas ju nästan alla av våra bilder  digitalt och de flesta av oss har en stor mängd bilder som lagras på våra datorer  (eller hur?) att välja mellan -vilket ledar till att många  gillar att få våra bästa eller mest betydelsefulla bilder samlade i ett riktigt tryck. En fotobok kan skapas på varje tema, antingen för eget ”bruk” eller som en present att ge till människor i våra liv. Fotoalbum (och liknande produkter som fotokalender) kan normalt skapas med hjälp av program som finns tillgängliga online. Vanligtvis laddar man ner ett mjukvaruprogram på företagets hemsida och med vars funktioner du styr allt: det vill säga design, tryckning och leveransen av  själva fotoboken: programvaran för att utforma produkten kan man alltid ladda ner gratis. Kolla exempelvis in fotoböckerna på Extrafilm och Vistaprint och myphotobook.se
Dessa webbplatser erbjuder ett urval av mönster, färger, till storlekar etc. välja mellan för att skapa ett personligt fotoalbum eller andra liknande produkter, som exempelvis en fotokalender. Att  skapa fotoböcker är väldigt enkelt även för icke-experter som bara börjat med  fotografi som hobby. Traditionella fotografer som inte är i digital fotografering eller datorer kan också uppmuntras att experimentera tack vare programmens användarvänlighet. Det finns även videolektioner tillgängliga för att vägleda icke-experter genom alla steg i skapandet av en fotobok: Så, om du är ivrig på att fotografera men har inte mycket erfarenhet, kan du fortfarande skapa en proffsig fotoalbum. Mer erfarna användare kan skapa sina egna album design från grunden med hjälp av programvarans mer avancerade funktioner.
Fotoböcker och fotokalendrar kan förhandsgranskas så ofta som önskat och när du är nöjd med resultatet, du behöver bara beställa ditt album och företaget skriver ut för dig och levererar den till ditt hem.
Sammanfattningsvis, även om fotografi har varit en populär hobby för många decennier, har digital fotografering och digital bildbehandling gjort det lättare för amatörer att ta foton och vara kreativa med dem, med hjälp av mjukvaror för fotoredigering och/eller skapa produkter med sina egna bilder, till exempel fotoböcker och fotokalender:  sålunda är digital fotografering en mycket flexibel teknik och kan avnjutas av fotointresserade på alla nivåer.

Leave a Reply