Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Veckans meny från Mersmak

Sedan jag började jobba i augusti har maten varit klar när jag kommit hem från jobbet, tvätten tvättad och huset rent. Men nu är vår föräldraledighet slut och mina ”bortskämdhetsdagar”  slut. Nya rutiner måste till för att vardagspusslet ska gå så smidigt som möjligt.

Varje söndag kommer jag att roa mig med att skriva veckomenyer och förra söndagen tjuvstartade jag med att bli inspirerad av Coops Mersmak och hittade 4 recept till veckomenyn. Krämig sötpotatissoppa (s 65) fast jag bytte ut sötpotatisen mot pumpa, slimmad Jakob (på sidan 35) och dagen därpå återanvände vi såsen och tillsatte räkor istället. Ännu godare än originalet med torsk.

På sidan 67 hotade vi receptet med blomkålspizza fast jag tillsatte lax och philadelphiaost och den sista måltiden vi tillagade var pastarosor (sidan 67).

5 st goda rätter varav 2 st fiskrätter, 1 skaldjur och 2 st vegetariska.

20141027_165130

 

Jag tillsatte även lite valnötter till den krämiga pumpasoppan. En god smakkombination med getost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *