Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Äggexplosion och äggvåfflor

I söndags var jag med om en intressant och omskakande händelse. Ett ruttet ägg exploderade i kokvattnet. Svart sörja överallt. Och lukten ska vi inte tala om.

Som tur är är det inte speciellt vanligt och det har inte påverkat mitt äggätande.

Igår gjorde vi frukostvåfflor med hela 10 ägg i. Orginalreceptet innehåller så mycket som 2,5 dl socker men jag ser ingen anledning till att äta de mängderna, kanel och vaniljpulvret får stå för smaken. Vi strödde över lite kokossocker istället.IMG_2972 IMG_2975

Till ca 20 st tjocka våfflor:

10 ägg
250 g kesella 1%
50 g rumsvarmt smör
2 dl grövre mjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 krm salt
1 krm vanilinpulver (eller 1 tsk vaniljsocker)
2 msk kokossocker (eller vanligt socker)

lite kokossocker att strö över

Gör så här:

Vispa äggen ordentligt.
Blanda alla torra ingredienser noga.
Blanda allt och grädda i våffeljärn.

Strö över kokossocker innan servering

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *