På söndag har jag mitt första Dietistuppdrag för SISU, jag ska träffa 5 olika ungdomsgrupper och temat är mellanmål. Igår testade jag lite olika mellanmål.
Pepparkaksbröd, morotskaka och äppelpaj. Hade jag lagt till bär hade mellanmålen sett mer tilltalande ut.
Pepparkaksbröden tror jag är lite för ”vuxen” i smaken så istället bytte jag ut pepparkakskryddan mot kakao och la till en lite banan.
Proteinkladdkaka.
Recept:
Pepparkaksbröd
Vispa ett ägg, 2 msk kesella, 1 msk kokosolja, 1/2 tsk vanilin och 1 tsk pepparkakskrydda (eller 1 msk kakao och en banan för proteinkladdkaka).
Häll över i en form eller djup tallrik.
Grädda i 3-5 minuter på högsta effekt i micron
Morotskaka
Vispa ett ägg och blanda med 1 mosad banan, 1/2 dl havregryn, 1 msk grovt mjöl, 1 dl rårivna morötter, 1 tsk kanel, 1 msk kokosolja, 1 msk kokosflingor.
Häll över i en kopp.
Grädda 2-4 minuter i micron.
Äppelpaj
Riv ett halvt äpple och grovtärna den andra delen av äpplet. Vispa 1 ägg, 3 msk solrosfrön, 2 msk kokosolja, 2 msk kokosflingor, 1/2 tsk vanilin och blanda allt.
Häll över till en djup tallrik och grädda 3-5 minuter i micron.
Utöver dessa ”kakor” kommer vi att göra dadelbollar och gröna smoothies
kram på dig föräldrafitness! Du skriver verkligen en jättebra blogg. En vän till mig länkade den via facebook för ett tag sedan och nu följer jag din blogg varje dag efter jobbet. Kan lixom inte låta bli 🙂 Du uttrycker dig på ett väldigt unikt sätt.
Fortsätt skriva! Kram <3
/Lina
Tack! Vad roligt att läsa!