Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Personlig träning löpning

Min träning handlar ju framförallt om löpning just nu och jag suger i mig all ny kunskap och delar gärna med mig av nya pass på facebookgruppen Löpfrälsta mammor (självklart behöver du inte vara mamma för att vara med). Just nu är mitt självförtroende på topp eftersom jag märker så stora skillnader från månad till månad. Inte så konstigt då man inte tränat löpning under en hel graviditet. Jag har en bit kvar till samma nivå som sommaren 2012 men som det känns nu är det inte omöjligt att klara målet milen under 40 min innan jag fyllt 40 år.

Jag har fått många förfrågningar om PT löpning vilket känns jättekul, löpning efter graviditet är inte helt lätt så många faktorer spelar in. Idag tränade jag en mamma som ville ha tips på bra löpstyrkeövningar, det blev olika varianter av utfall, magövningar, hållningsövningar, balansövningar och övningar för att stärka knäleden. Då hon är kort i bröstmusklerna fick hon även köra trädet, övningen på bilden. Den kör jag nästan jämt, så bra övning utan att du behöver några redskap.

I mina PT timmar ingår ett anpassat tränings/löpupplägg utifrån dina mål och önskemål. Maila mig på [email protected]

photo4Pre

Helst står du mot en vägg och pressar rumpa, skuldror, huvud, axlar, armbågar och handrygg mot väggen. För händerna ner och pressa ihop skulderbladen i det lägsta läget. Pressa dem upp igen med väggkontakt hela tiden. Låt et gå långsamt och se till att hela tiden ha en aktiv mage.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *