Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Veckans soppa, blekselleri, avokado och räkor

Jag förknippar avokado- och räksoppa med förrätt. Och nyår, vilket är alldeles för synd med den här goda soppan.

Det är lite dyrare ingredienser men eftersom Hemköp hade erbjudande på  både räkor och avokado gjorde jag en stor laddning av den här energirika soppan. Och till soppan åt jag mitt första hembakta fröknäcke ever. Det behövdes ett paket från Kungsörnen med glutenfria mjöler för att jag skulle ta tag i fröknäckebakandet. Och det var inte det sista jag bakade. Så gott.

photo3

Avokadosoppa

4 avokado
4 st blekselleri
2 gul lök
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
Vatten efter eget tycke (beroende på hur tjock du vill ha soppan)
1 grönsaksbuljontärning
1/2 chilipeppar
olja
1/2 tsk koriander (ev mer, smaka av)
svartpeppar och ev mer salt
räkor

Stek hackad lök i en stor kastrull
Tillsätt finfördelad blekselleri och stek mjuk.
Tillsätt resterande ingredienser och låt koka 5-10 minuter.
mixa och tillsätt räkor

photo1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *