Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Sesam- och kokospanerade chicken nuggets med rotfruktspommes

Gårdagens och dagens middag är en favorit i vårt hem. Lite jobb är det med att skala och skära rotfrukterna och därför gjorde jag en ordentlig laddning som räckte till två familjemiddagar och en lunch för mig.

IMGP0875

Sätt ugnen på ca 175-200 grader.

Skala och skär valfria rotfrukter, jag valde sötpotatis, rotselleri, morot, palsternacka, hela vitlöksklyftor och rödbetor i ungefär lika stora bitar.

Jag brukar riva över ingefära och krydda med mycket örtkrydda förutom salt och peppar. Det är även gott att droppa på lite honung på rotfrukterna.

Kycklingen skär jag i mindre bitar och efter att jag saltat och pepprat bitarna rullar jag dem i kokos och sesamfrön.

Grädda kyckling och rotfrukter på olika plåtar i ca 20-30 minuter.

Pris per middag för 4 personer ca 100 kr.

2 reaktioner på ”Sesam- och kokospanerade chicken nuggets med rotfruktspommes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *