Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Veckans soppa, Tom Kah Gai

Den här veckan har min lunch tis-tors bestått av den här supergoda thailändska soppa, Tom Kah Gai.

IMGP0627

För 4 personer

500 g kycklingfilé
4 cm ingefära
1 gul lök
2 st röda paprikor
1-2 klyftor vitlök
1/2-1 chili
1 burk kokosgrädde
2 st kycklingbuljongtärningar
4 dl vatten

Skala och strimla vitlök fint och skär kyckling, lök och paprika i mindre bitar.
Finhacka chilin och avlägsna kärnor.
Fräs ingefära och slå på kokosgrädde och kycklingsbuljong.
Låt sjuda i 10 minuter.
Bryn kycklingen i soppkastrull och lägg sedan i chili, vitlök, paprika och lök och woka tills det fått färg.
Häll över soppan över woken och smaka av med salt, ev limejuice och socker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *