Mina äldsta barn går på förskola tis-tors. De här dagarna är min plan att äta soppa till lunch, jag gör storkok och så går det snabbt att värma. Vi är storätare i vår familj så de rätterna vi gör till middag från matkassarna räcker sällan till dagen därpå. Soppa är perfekt lunch, billigt, nyttigt, miljövänligt och gott!
I tisdags gjorde jag min absoluta favorit, rotfruktsoppa med fetaost, honung och valnötter.
Skala och skär dina favoritrotfrukter i mindre bitar.
Jag brukar ha i kålrot, palsternacka, morot och rödbetor. Ca 1 kg.
Bryn vitlök och gul lök i matfett, tillsätt rotfrukterna och grönsaksbuljong så att det täcker.
Koka rotfrukter mjuka och mixa.
Smaka av med salt, svartpeppar och timjan.
Häll lite honung på valnötterna som du toppar soppan med tillsammans ned fetaost.
Jag brukar blanda ut fetaosten med lite crème fraîche.