Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Träningsplanering och postgraviditetsformen

Den här sommaren kräver sin träningsplanering för att träningen ska bli av. Med mycket besök är det lätt att träningen rinner ut i sanden utan planering. Jag föredrar att träna ofta och korta pass på 20-30 minuter och gärna på morgonen. Men en träningsplanering är inte bara viktig för att träningen ska bli av utan den hjälper mig framåt mot mina mål.

Då jag gör min träningsplanering utgår jag från min nuvarande fysiska form med syfte till att kunna utvärdera det jag vill förbättra. De närmaste två månaderna handlar mycket om uppbyggnad inför löpning. Att bli stark inifrån och få upp konditionen och grundstyrkan.

Jag kommer att göra ett par tester (älskar tester!) för annars är det svårt att utvärdera om jag lyckas med mina träningsmål. Testerna läggs upp på bloggen om ett par dagar för dig som är intresserad. Fördelen med testerna i postgraviditetsform är att jag garanterat kommer att förbättra mina resultat om 1 och 2 månader. Det mesta kan bara bli bättre med rätt träning och att göra framsteg är verkligen bra för min träningsmotivation.

För att uppnå mina träningsmål är planen två konditionspass på motionscykeln (30 minuter) och fyra korta styrkepass för hela kroppen med fokus på mag/bäckenträning.

Jag kommer framförallt att träna hemma för att spara tid.

IMGP9643

Ont i handlederna får jag ofta vid magövningar och då gör jag dem på knogarna istället.

4 reaktioner på ”Träningsplanering och postgraviditetsformen

  1. Fin bild på er! :)
    Önskar jag vore lika strukturerad, men antar att det är ett måste med tre barn om man ska hinna göra allt du gör? Alltid lika imponerad över allt du hinner med! Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *