Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

En träningsutmaning för gravida

Den tredje träningsutmaningen på Familjeliv började i torsdags. Den här gången handlar det om att transportera sig själv antingen genom löpning, promenader eller cykling 21 km under 7 dagar. En halvmara på 7 dagar är inte så långt för många men jag får återigen svårt att vara delaktig. Det är bara att inse att allmänna träningsutmaningar inte ligger rätt i tiden som höggravid.

Så jag kör en egen träningsutmaning fram tills barnet är fött, 30 minuters aktivitet om dagen.

I morse blev det simning och jag förstår nu att det går riktigt långsamt då nästan alla simmar om mig, flera gånger…

Men min träningsutmaning handlar inte om intensitet eller distans och därför passar den bra!

träningsutmaning pt

Är det någon gravid som hänger på träningsutmaningen?

10 thoughts on “En träningsutmaning för gravida

  1. Det är nästan så att jag skulle klara 21km på en vecka. Men 30 min aktivitet per dag låter ännu bättre, behöver den utmaningen just nu för att inte säcka ihop helt…

  2. Jag hänger på! Är i vecka 26 och har mått riktigt dåligt (illamående och svåra kräkningar = sjukskriven i omgångar) vilket tyvärr har gjort att jag inte har haft varken ork eller fokus på träning. Normalt tränar jag mer än en motionär vilket gör att jag tycker det är rätt kämpigt att vara gravid i största allmänhet… Detta är min andra graviditet och jag mådde lika dåligt under den första…

  3. Spärrade upp ögonen direkt när jag läste gravidutmaning, det måste jag ju vara med på!
    Så insåg jag att jag redan cyklar ca 45 km i veckan. Får hitta på en egen utmaning jag med :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *