Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Bananugnspannkaka med kokos, mandelmjöl och havremjölk

Det blir mycket pannkaka i vår familj, det är populärt, nyttigt, billigt, och ”miljövänligt”. Den enda nackdelen är att det inte innehåller några grönsaker om man inte blandar i morot i smeten som ju blir väldigt gott. Ugnspannkaka är även en väldigt enkel rätt då den sköter sig själv i ugnen, men det tar ju lite tid innan den stelnar.

Idag tog jag de ingredienserna jag hade hemma och då jag inte hade någon mjölk blev det en blandning av havremjölk och turkisk yoghurt. Lite mera mättande med den högre fetthalten och havremjölken ser till att öka D-vitaminhalten i pannkakan om du väljer den berikade.

Jag blandade i lite rökt skinka istället för fläsk och åt den nya Steviasötade lingonsylten från Ica till.
ugnspannkaka men havremjölk, kokos, bananer och mandelmjöl
För 3-4 pers

Ingredienser
2 bananer
6 ägg
2 dl turkisk yoghurt
2 dl havremjölk
1 msk kokos
1 dl mandelmjöl
2 dl dinkelsikt
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
smör
100 g rökt skinka

Tillagning

Sätt på ugnen på 200 grader
Smörj en ugnssäker form
Mosa bananerna i en bunke och vispa i ägg, yoghurt och havremjölk.
Blanda de torra ingredienserna för sig och sedan tillsammans med ägg/banansmeten.
Lägg i klippt skinka i botten av formen.
Häll över smeten i formen och grädda 30-45 minuter (tills smeten stelnat).

 


Bäst av de tre syltsorterna jag fått testa, smakar ingen Stevia.

 

5 reaktioner på ”Bananugnspannkaka med kokos, mandelmjöl och havremjölk

  1. bladspenat och rökt lax klippt i småbitar är gott i ugnspannkaka. Nästan som paj men ändå inte… 🙂

  2. Jag stod i valet och kvalet om jag skulle köpa den där sylten häromdagen,
    jag tyckte den lät som ett gift så köpte en vanlig ekologisk sylt istället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *