Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Ätbeteende och attityder

Igår hade Sixten och jag en riktigt mysig dag. Vi började med att äta på Sixtens favoritställe Max och sedan var vi på bio och på lekplatsen. Jag beställde en sallad som såg och lät väldigt god och nyttig men jag blev riktigt besviken, de få salladsbladen var dränkta i dressing och nästan obefintliga. Jag är inte alls förtjust i mjuka salladsblad och när bara dressingen ger smak.

Min första tanke var att gå tillbaka och beklaga mig men istället ville jag att Sixten skulle få en trevlig upplevelse och inte en gnällig mamma. Barn påverkas väldigt mycket av våra matattityder och jag funderar en hel del på hur jag förmedlar goda matvanor. Det är okej att äta på snabbmatsställen ibland, men lite synd kanske att det är det barnen önskar när de får bestämma mat.

Jag har också börjat fundera en del på maten barnen kommer att få i skolan. Skolmaten får inte kosta mycket och då blir det billigt kött som inte är svenskt och fisk som består till största delen av ströbröd.

Nu är det ju så att barnens kost inte bara består av det som serveras i skolan och på fritidshemmen men jag vill ändå att varje måltid ska vara av bra kvalitét.

Vad tycker du?

 

 

 

4 thoughts on “Ätbeteende och attityder

  1. Håller med om att skolmaten inte är den bästa men den har blivit mkt bättre… Har jobbat som dietkokerska på samma skola i 10 år och när jag börja så vad det bara pulversåser och pulvermos allt sånt görs från grunden nu samt mkt mer ekologiska råvaror, men vissa råvaror är under all kritik…. Känns ändå bra att det går åt rätt håll fast det tar tyvärr tid.

    1. Det var kul att höra, det verkar som om många blir med medvetna idag! Jag gjorde min praktik på Stavreskolan i Trollhättan, där fick eleverna fantastisk mat med långa salladsbord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *