Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Gravidblogg om träning

Föräldrafitnessbloggen kommer de närmaste 23-25 veckorna bli en gravidträningsblogg!

Flera har misstänkt att jag är gravid och jag har velat hålla det hemligt fram tills att jag träffade mina svärföräldrar över julen. Det är så mycket roligare att berätta nyheten öga mot öga än över telefon.


Vi kallar vår 17 veckor gamla krabat för ”Maskot” då den redan fanns under Berlin Marathon. Jag kände att jag var gravid då och gjorde testet dagen efter.

Än så länge springer jag 2 ggr i veckan men jag vet att foglossningsbesvären kan komma snabbt så jag tar en vecka i taget.

Igår sprang jag nästan 8 km i kuperad terräng, motvind och djupsnö, 6.30 tempo känns inte så skrytsamt men nu bryr jag mig inte så mycket om hastigheter utan känslan får styra.

13 reaktioner på ”Gravidblogg om träning

  1. Åhh vad kul för dig. Precis fått veta att jag själv bär på en liten kompis. Vår första.
    Så jag har läst din blogg som inspiration för lite träning man är ju lite vilsen när det är första graviditeten…

    Lycka till med bebisen 😀

  2. Grattis! Kul med en liten en. Och god fortsättning!

    Har själv en liten krabat därinne (första, så lite vilsen när det gäller träning och sånt), verkar vara ungefär lika stor som din, typ 17 veckor drygt. Känner igen det där med att löpningen tog ”tvärstopp” och tycker inte det är så kul att försöka springa längre. Men typ ”allt” annat går rätt ok så jag försöker hålla igång så gott det går med längdskidor, stavgång, styrketräning, cykel/spinning och så. Gissar att man har igen det sen.

  3. Grattis, vad skoj!
    Jag är själv gravid ungefär lika långt gången, väntar nr 3. Ska bli intressant att följa din blogg, själv känner jag mig osäker på vad jag kan träna riskfritt. Tyvärr har träningen lyst med sin frånvaro i en hel månad pga kraftig förkylning som inte ger med sig. Funderar på att trotsa den i hopp om att bli av med den, men det kanske är dumt.

    1. Grattis! Vad roligt att vi båda väntar nr 3 och är lika långt gångna! Segt med förkylning, testa försiktigt och kolla pulsen så att den inte stiger för mycket under uppvärmning, det är ett tecken på att du behöver vila mer.

  4. Grattis! Va kul! 🙂 Jag jobbar på övertalning av mannen på barn nummer tre. Han är lite motsträvig så jag fick börja tidigt, den minsta är snart fem månader. Vi får väl se hur det går 🙂

  5. Men åhhh vilken kul nyhet att läsa då!!! Superstort grattis!! Vi väntar ju vår tvåa med bf i mitten på juni så vi borde ju vara ungefär lika långt gångna ungefär. Så nu kommer det bli ännu roligare att kika in här :). Grattis igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *