Träning, hälsa och kost under och efter graviditeten, kom i din bästa mammaform! Få råd av dietist, hälsopedagog och personlig tränare

Kost inför Göteborgsvarvet

Dagens 2 mil gick genom stan och via Majorna hem. Lite fönstershopping och spaning på coola människor och fina bostäder gör joggingrundan extra kul.

Tidigare i veckan skrev jag i Mölndals-Posten om bra kost inför Göteborgsvarvet, här kommer texten för er som är intresserade!

Dagen innan

Börja redan nu att dricka mer vatten än vanligt, utan att överdriva då din kropp inte kan ta upp stora
mängder vätska åt gången.

Har du svårt att äta en stor middag är det bra att lägga in ett par extra mellanmål under dagen. Försök att få i dig extra mycket kolhydrater i form av ris, pasta, potatis och bröd. Ett riktmärke är att dubbla kolhydratportionen och att äta en smörgås till maten. Har du känslig mage så undvik fullkornsvarianterna då de innehåller mycket fibrer och därmed inte ger lika mycket energi som standardprodukterna. Överdriv inte grönsaksintaget då grönsaker tar stor plats i magen och mättar utan att ge energi.

Ät gärna en smörgås innan du lägger dig för att ge kroppen ännu bättre förutsättningar för morgondagen.

Tävlingsdagen

Till en stadig och kolhydratrik frukost kan du gärna dricka juice eller mjölk, ett ganska enkelt sätt att få i sig extra energi. Vänta inte för länge till nästa mellanmål som kan bestå av en smoothie, smörgås med banan eller energibar. Kanske hinner du med en lätt lunch innan starten? Det är väldigt olika hur nära inpå du kan äta dina måltider. Planera in din lunch minst 2 timmar innan start.

Drick under hela förmiddagen och helst innan du känner dig törstig.

En reaktion på ”Kost inför Göteborgsvarvet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *