En till Allt för föräldrar webbplats

Lukt Elimination knep för att fräscha upp din Home

Mitt hus luktade illa i flera veckor.

Jag hade ingen aning om det skulle komma från- och fruktade tanken på vänner och familj kommer över på grund av det. Jag fylldes med ångest …..

Det var inte kattlåda, mitt kylskåp, diskmaskinen eller mina gamla löparskor (även om jag är säker på att de kan ha bidragit till stanken i viss mån).

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

Jag sniffade allt i mitt hus försöker hitta källan till lukten … i själva verket ett fåtal människor kan ha trott att jag hade gått lite bonkers som jag sniffade allt försöker sätta fingret på dålig lukt.

Lukten kan ha orsakats av ett antal saker. Jag älskar matlagning hemlagad mat och jag måste också erkänna att jag har en liten, liten, liten tendens att vara en hoarder. Jag måste vara på red alert nog och se till att saker och ting inte krypa upp eller smyga bakom mig.

Dålig ventilation, bakterier, mögel, matlagning, rökning, fukt, kroppslukt, färsk frukt och grönsaker sedan länge förbi sin prime …. gör ditt val, det finns så många anledningar till varför luften i mitt hem kan ha luktade illa.

Jag inte alltid sätta på fläkten när jag lagar mat, eller när jag tar en dusch. Trots att ändra mina vanor och vrida fläkten igen och djuprengöring mitt hus, doften fortfarande vägrade att lämna!

Tack och lov, efter några försök och misstag, kunde jag få bort den pinsamma lukt i mitt hem.

Så inte förlora någon sömn över foul stank i stället eliminera dem med vanliga hushållsprodukter och sunt förnuft tips som (om du inte har något emot mig sayin ‘!) Jag är en expert på.

Du luktar färska, rena skillnad, garanteras.

Fresh Air

Innan du börjar ta itu med de lukter i ditt hem, måste du tänka luftflödet.

Om det inte finns tillräcklig ventilation i ditt hem, är du praktiskt taget inbjudande doft i.

Så börja med att öppna upp dina fönster och dörrar för att tillåta luft att strömma genom ditt hem, även i kallt väder.

Det är perfekt att ha fönster och dörrar öppna 24/7 om det finns en lukt i ditt hem … men att hålla dem öppna för tjugo minuter två gånger om dagen kommer säkert att hjälpa lukten försvinna.

Om du inte kan öppna fönstren, hålla ett fan på hela tiden för att bli av med och förhindra lukt samlas.

27

Solljus

För något som luktar i ditt hus som lätt kan flyttas, rekommenderar jag att flytta den utanför i direkt solljus.

Ultravioletta strålar från solen kan döda mögel och bakterier.

Plus, värme – i kombination med vinden – torkar ut fukt låst inuti.

bakpulver
Bakpulver är en undergörare när det gäller att deodorizing ditt hem.

Rök, luktar husdjur … you name it och bakpulver kommer att bli av det.

Alla enkel lösning är att sätta ett par skålar av bakpulver i problemområden i ditt rum. Detta kommer bokstavligen suga lukter upp, aldrig att smälta igen!

För mattor, helt enkelt strö bakpulver (jag gillar att använda en sil eller te sikt) och sedan dammsuga bort. Du kommer att märka skillnaden, garanterat.

Destillerat vit vinäger

Vinäger är en stor, alla naturliga och säker deodorizer.

Det dödar effektivt bakterier, mögel och bakterier på grund av hur surt det är. Dessutom, vinäger lämnar inga rester, och vinegary lukten försvinner när det torkar.

Om sophantering stinker till höga himlen, helt enkelt frysa destillerat vit vinäger i en isbit fack och häll sedan ner dem till förfogande medan rinnande kallt vatten.

Om ditt barns matlåda dofter, inte kasta ut! Bara dra en bit bröd i ättika och lämna det i matlåda natten.

naturliga luktborttagningsmedel

Forskning tyder på att vissa virus, bakterier och svamp kan inte överleva när eteriska oljor används.

Det är därför jag använder eteriska oljor för att hålla mitt hem luktar färskt. Plus, de är billiga och för evigt.

Du kan använda någon eterisk olja näsan önskar. Bara sätta några droppar av din favorit olja i en sprayflaska med vatten och sedan spraya ett par gånger i luften. Upprepa var tre eller fyra timmar om lukten kommer tillbaka.

Om du är osäker på vilken eteriska oljor som ska användas när deodorizing ditt hem, prova några av mina recept:

Potent Essential Oil desinfektionsmedel

Detta recept rengör och desinficerar på några sekunder, så om du vill ha en fräsch och ren illaluktande hem, ge luften en liten spritz för omedelbar friskhet.

I en sprayflaska, lägga till:

 • Två koppar vatten
 • Fem droppar eterisk lavendelolja
 • Fem droppar citron eller citrus eterisk olja
 • Fem droppar citrongräs eterisk olja
 • Ge sprayflaska en bra skaka och det är gjort.

Potent Essential Oil Deodorizer

Om du har en tuff lukt, anser att denna tunga spray. Testa dess effektivitet innan du får all spray glad eftersom lite räcker långt.

I en sprayflaska, lägga till:

 • Två uns av destillerat vatten
 • Tjugo droppar rosmarin eterisk olja
 • Åtta droppar grapefrukt eterisk olja
 • Fyra droppar eterisk pepparmyntsolja
 • Skaka flaskan före användning och spreja.

Lev ditt liv luktfri
Jag gick igenom en hel del stress och ångest försöker spåra orsaken till lukt i mitt hem. Om lukten inte är uppenbart, inte gå igenom besväret av lukta varje objekt som jag gjorde … bara att följa mina försökt och sant deodoriserande tips för att uppnå hemmet näsan har alltid drömt om.26

Hur man tar bort och rengörings unken lukt

Hur man tar bort och rengörings unken lukt
En unken lukt i ett hem är ett resultat av otillräcklig rengöring, dålig eller stillastående luftcirkulation, hög luftfuktighet och eventuella fuktproblem.

Om du någonsin märkt en udda lukt från gamla möbler, kläder eller böcker, eller i ett dåligt ventilerat område som vinden eller källaren, har du problem med mögel, mögel eller svampar.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

24

Om mögel och mjöldagg tillväxt är tungt det kan se ut som ett område med rosa, orange, blå, svart eller grönt discoloration- å andra sidan, om svampar tillväxt är ljus du kanske inte kan se var det är, om du kan definitivt luktar det.

Gamla möbler är ofta smaklös och sätter igång en lukt som jag bara kan beskriva som en kombination av mögel och ruttna ägg. Lukten kan börja som en mindre irritation, men så småningom kommer att komma till den punkt där luften i ditt hem är dåligt för hälsan. Så när du börjar lukta en unken, möglig lukt, är det dags att ta hand om det. Den dåliga luftkvaliteten och luktproblem kommer inte att sluta på egen hand och kommer bara att bli värre.

Mögel och svampar är inte hälsosamt för dina lungor. Mögelsporer och skadliga gaser de skjuta upp förvärrar för din hälsa. Om du har andningsproblem eller lukten är särskilt besvär du kanske vill bära en mask medan städa upp.

Möjliga platser och orsaker till smaklös lukter:
Först måste du räkna ut exakt var problemet är och vad som orsakar lukten:

Vattenläckor:

Lukten är inte orsakas av vatten läcker in i ditt hus själv, det är på grund av mögel och svampar som växer där vattnet pooling.

När de växer i antal, mögel och mjöldagg skjuta upp en svavelinnehållande gas vi alla lätt kan identifiera. När etablerade, kan svampar lätt sprida sig till andra områden i ett hem så det är viktigt att bli av med alla vattenläckor så snart de är upptäckta. Våta källare, läckande kranar och rör är en vanlig orsak.

Våt Trä:

Om trä förblir fuktig det börjar ruttna och avger en jordnära unken lukt. Än en gång, kommer mögel och svampar växer precis som det kommer på något annat organiskt material.

Om du skulle se mörka fläckar på trädetaljer, är chansen att de börjar bli våt från en läcka någonstans och mögel och svampar växer.

Detta kan ske till ett objekt kvar i en lagring kasta att vatten råkar droppa på, eller det kan hända BMC i ditt hem som kan ha en vattenledning läcker bakom det.

Läckande tak tillåter regn inuti som ofta följer allvar ända fram till en balk eller annan stödstruktur i ett hem. Vått trä kommer att fortsätta att ruttna och tillåta mögel och mögeltillväxt tills källan för fukt stoppas.

Fuktiga väggar:

Om väggarna i ditt hem börjar titta mycket nedsliten, tar sig tid att titta bakom dem. De flesta väggar är gjorda av gips som är gips eller gips i mellan två pappersark.

Mögel och mögel kommer att växa på skyddspapperet och det kommer att mörkna i färg, börja flaga, blåsa eller lossna.

Börja med att titta i området med den tyngsta missfärgning för fuktläckor. Chansen är ganska bra att antingen mögel eller svampar eller båda växer bakom väggarna och måste tas bort.

Mögel och mjöldagg, som täcker mer än en mycket liten del av väggen kommer sannolikt indikera ett allvarligt problem och den sektion av väggen kan behöva avlägsnas och ersättas av en fackman.

Hög luftfuktighet Platser -Badrum / tvättstuga

Mögel och svampar älskar badrum och tvättstugor. Båda är varma, fuktiga och ofta läcka. Källare, vindar, krypgrunder och luftkonditionering ventiler är bra hem för mögel och svampar.

Om du börjar se fläckar på golv, tak eller väggar, kan mögel och svampar växer. Rengöra området direkt för att hålla den från att sprida sig ytterligare. Om det är i ett fuktigt område där stående vatten är vanligt, kommer en bra rening tillsammans med en spray av 50/50 vatten och blekmedel ta bort mögel och mjöldagg nästan omedelbart.

Damp Möbler / draperi Material:

Tyg som är fuktigt eller i utrymmen med hög luftfuktighet kan vara en grogrund för mögel och svampar.

Fuktig eller fuktiga mattan och mattor:

Mattor och området mattor fälla smuts, hålla fukt och kan bli våt eller mättad när det gäller VVS läckor eller en sprucken stiftelse. Damm och smuts kommer att bosätta sig i fibrerna och avger en dålig lukt om inte rengöras då och då.

Ta bort smaklös lukter från hårda ytor:
Vinäger dödar mögel, mögel och svampar. Använd full styrka om du ska se områden i något av ovanstående.
Citronsaft och vatten surhetsgraden i en citron och vattenlösning kommer att utplåna unkna lukt snabbt.
Tvål och vatten kommer att bidra till att ta bort eventuella rester av den felande mögel eller svampar som fortfarande kan förekomma. Torr efter rengöring så att du inte lämnar fukt för ny tillväxt.
Bakpulver bort lukter. Efter att ha använt antingen vinäger eller citronsaft och vatten, och därefter tvål och vatten, kan bakpulver spridas över en smaklös område för att få ut allt återstående lukter.
En torr ånga ångtvätt dödar de flesta formar.
Luktborttagning och rengöring mildewy mattor:
Titta under mattan för att se om mattan dynan är mildewed. Om det är, ta bort den delen av dynan och byta ut.

25

Rengör med Vinäger:

Rengör mögliga delen av mattan med en lösning av en kopp vit vinäger till en halv kopp varmt vatten. Sedan skrubba mögliga området för att ta bort mögel. Slå en fläkt på den våta fläcken torka det snabbt.

Strö med Borax:

 • Sprid borax på hela torra mattan. Borax kommer att behandla mögel, mögel och svampar och hålla den från återkommer. Låt borax sitta en halvtimme eller så och sedan vakuum upp helt.
 • Möbler / draperi Material:
  Vakuum stoppade möbler eller draperier noggrant med ett vakuum. Använda ett vakuum med ett HEPA-filter för att ta bort mögelsporer från den cirkulerande luften.
 • Ånga ren eller torr ren objektet, torr med en ren handduk för att avlägsna ytterligare spår av fukt. Flytta pjäsen till ett område med god luftcirkulation för att torka helt.
 • Förhindra unken lukt från att återvända:
  När smaklös lukter är borta, är det bäst att försöka förhindra mögel och mjöldagg från förnybara.

minska Fuktighet

En avfuktare eller luftkonditioneringen kommer att hålla luften i ditt hem torrare som bidrar till att förhindra ny tillväxt av mögel och svampar. Det kommer också att bidra till att avlägsna unken lukt genom att ersätta gamla luft med ny, frisk luft. Följ tillverkarens rekommendationer om rengöring av din avfuktare och luftkonditionering filter för att minska mögel och dålig lukt från återvinns tillbaka i luften.

Öka luftcirkulation

 • Ökad luftcirkulation minskar den totala fukt i drabbade områden. En fläkt eller sprucken fönster hjälper till att hålla luften frisk.
 • Lys upp
 • Alla formar och mögel föredrar dåliga ljusförhållanden. Att vrida upp belysningen bidrar till att fördröja deras tillväxt.

Hur man tar bort Skunk Lukt på hundar

Jag antar att eftersom du letar efter information om hur man tar bort skunk lukt från hundar, är ditt hus fyllt med stickande lukten av skunk.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm22

Tro mig, jag sympatiserar med dig!

Som luktar, som brinner lungorna och föra tårar till dina ögon är oerhört svårt att vara runt. Du kan bara be att din hund inte göra samma misstag igen.

Oroa dig inte, du är på rätt plats. Mrs Clean vet precis rätt åtgärder du kan vidta för att ta bort skunk lukt snabbt och enkelt.

Det viktigaste först:

Sätt några gamla kläder och handskar om du har dem. Samla några pappershanddukar eller en gammal trasa eller handduk som är absorberande att du inte har något emot att kasta bort. Börja torka din hund, absorbera så mycket av skunk spray som möjligt. Skunk spray är fet och är motståndskraftig mot avlägsnande i vatten, så det blir lättare i det långa loppet att få så mycket av den koncentrerade spruta ut först.

Hemlagad Skunk Lukt Remover:

Om du vill göra din egen recept luktborttagning att bada din hund, du förmodligen redan har dessa produkter till hands.

Denna rengöringslösning bör blandas och användas när det behövs. Den är inte avsedd att sitta i dagar.

 • 1 liter 3% väteperoxid (från apotek)
 • 1/4 kopp bakpulver (natriumbikarbonat)
 • 1 tesked flytande tvättmedel
 • Blanda ingredienserna ordentligt och gnugga luktbort i din hunds handdukstorkat päls. Var noga med att hålla lösningen ur hundens ögon. Låt sitta i 20 minuter. Skölj noga med vatten och sedan schampo som vanligt. Upprepa vid behov.

Skunk Lukt Borttagare:
Dessa produkter använder mikrober och enzymer naturligt ta bort lukten från ditt husdjur. Om du bor i ett område där skunkar göra en vana att visa sig, kanske du bara vill köpa en lukt eliminator att hålla i huset för de midnatt skunk attacker.

23

Earths Balance – Skunk gratis:

 • Detta skunk lukt eliminator är luktfri, säker, och kommer inte att skada din hunds ögon eller öron. Denna lösning kommer att eliminera obehagliga lukter. Mikroberna i jordens Balance bryter ned biologiskt material i skunk spray.

Skunk Off:
Denna produkt kommer som en soaker, spray och schampo. Jag gillar det eftersom det fungerar. Men viktigast av allt eftersom det är tårlösa, vilket är viktigt när du schamponering din hunds ansikte.

Hemlagad Pet Urin lukt- och fläckborttagning

Tyvärr, sällskapsdjur olyckor (och fläckar) hända.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

20

Det finns inget som att gå barfota och kliva in i den kalla, våt fläck på mattan. Vanligtvis är det när du måste vara någonstans i fem minuter. Och låt oss inte glömma lukten …

Du kan gå ut och köpa en husdjur lukt remover men dessa ibland bara maskera problemet. Du måste neutralisera lukten, annars kan man lika gärna meddela till gäster ”Ja, vår hund / katt kissar på mattan!”

Urinlukt sanering kan vara ett rörigt jobb, men det är viktigt att inte bara dölja lukten. Tills du helt ta bort alla spår av urin, kommer lukten att fortsätta att dyka upp igen när maskeringsmedel har avdunstat eller avtagit.

Pet urin (all urin faktiskt) börjar lukta ammoniak mycket snabbt. Bakterier börjar bryta urin ned så fort som det utsöndras, och eftersom urin innehåller nitrater, det är de grundläggande byggstenarna i ammoniak.

Ammoniak är en mycket stickande lukt som är svår att bli av med. Vare sig det kom från en människa eller ett husdjur, dröjer doften. Om du inte tar hand om completely- som är att ta bort alla urin och dess rester, kommer dess illaluktande lukt så småningom tillbaka. Ofullständig rengöring kan också locka katter och hundar tillbaka till samma smutsiga plats eftersom de fortfarande kan känna lukten av urin lukt.

Inte oroa dig om .. Jag har hemligheten till att städa upp sällskapsdjur fläckar så det blir nästan inga tecken på en olycklig olycka. Här är en beprövad recept och steg att ta för att ta bort urin fläckar och lukt. Inte bara billigare, men mer effektivt med vardagliga ingredienser du har troligtvis i ditt hus redan.

Lokalisera Lukt Källa:

 • Det första steget är att hitta där doften kommer från. Om du kan lukta urin lukt, men vet inte var det kommer från, titta på ditt husdjur (eller be dina barn) för att se var Fido eller Fluffy har smyger iväg för att göra sin verksamhet.
 • Om du bara har flyttat in i ett nytt hus eller lägenhet och märker en stark (eller svag) doften av urin från de senaste invånare, hitta där det kommer från kan ta lite undersökande arbete. Om du inte vill att gå ner på händer och knän och börjar sniffa (uggh!), Det bästa sättet att hitta torkade urin i en matta är att använda en svart ljus. Stäng av alla ljusa och stänga fönster nyanser och slå på den svarta ljus och börja sopa det över golv. Alla urin eller annat biologiskt material i mattorna ska lysa.

Hemlagad Rengöring och Luktborttagande Lösning:

Här är vad du behöver för att komma igång. Få dina ingredienser direkt ur dina skåp och få dina verktyg tillsammans och vi är redo. Hur mycket lättare kan detta vara? Tja, åtminstone denna del av det!

Få dina verktyg redo:

Hushållspapper eller annat absorberande material för att absorbera vätska
Gummihandskar

För att ta bort Urin:

Kombinera vatten och ättika lösning blandades i en skål

 • En kopp vatten
  1 kopp ättika

Att neutralisera och deodorize:

1/4 till 1/2 kopp bakpulver
Att häva alla återstående Set in Stain:

1/4 till 1/2 kopp hushålls styrka (3%) väteperoxid

21

Ta bort Urin, neutralisera deodorize och ta bort fläcken:
Blot upp så mycket av urin som möjligt genom att använda pappershanddukar.
Blanda vatten och ättika och häll eller spruta det på plats. Du verkligen vill arbeta ner i mattan så detta är inte en tid för att vara snål.
Arbeta blandningen i mattan med fingrarna (eller en skurborste eller tandborste), men var noga med att inte skrubba för hårt tunga skrubb skadar mattan fibrer.
Blot upp allt ättika och vatten tills den är så torr som möjligt. En våt / torrdammsugare eller ånga renare gör ett bra jobb extraktionsvätska också.
När platsen är mycket nära att vara torr, strö bakpulver på fläcken.
Med dina gummihandskar på, fungerar en del av peroxid i fläcken med fingrarna. Bakpulver och peroxid kommer att skum som galna.
Igen blot upp all vätska möjligt med en pappershandduk eller annat absorberande material.
Låt fläcken torka helt.
Vakuum noggrant för att avlägsna eventuella rester.
Voila ~~ Inga fler stinkande kissa plats eller bets.

Hemlagad Matta freshener:

Här är ett bra sätt att fräscha alla rum, speciellt ett rum där du har städat upp efter husdjur.

Detta är en pulverformig mattfreshener som är lätt att göra och tar inte mycket att göra. Bakpulver kommer att bidra till att ta bort gamla lukt och resten kommer att lägga till en trevlig doft till rummet.

3 koppar bakpulver
20 droppar av din favorit eterisk olja som lavendel, jasmin, eller vanilj
Shaker burk för att dispergera
Häll bakpulver i en skål storlek och bryta upp eventuella klumpar med en gaffel.
Använd din favorit eterisk olja som lavendel, jasmin, eller vanilj och strö i bakpulver, rör om väl att minska klumpar.
Lägg blandningen i en shaker burk och strö lätt på mattan. Överdriv inte. Bara en lätt stänk räcker.
Låt sitta på mattan i 15 minuter eller så och sug upp.
Enkla luktkontroll Tips för Pet ägare:
För att hålla sällskapsdjur lukter i schack, vara noga med att följa dessa enkla luktminskande tips:

Tvätta husdjur sängkläder varje vecka. Djuravfällningar är en stor lukt inducerare, så se till att tvätta ditt husdjur sängkläder minst en gång i veckan för att hålla lukten nere.
Vakuum dagligen för att ta bort djurhår och ilska. Att hålla upp med sällskapsdjur lukter innebär att eliminera deras källa: djurhår och ilska. Ett sätt att åstadkomma detta är att dammsuga dagligen, särskilt i områden där ditt husdjur sover.
Använd absorbenter i hög trafikområden och var som helst där ditt husdjur kan ha haft en olycka
Ren sällskapsdjur olyckor helt. En av de stinkiest och mest långvariga sällskapsdjur lukter att hantera är urin dofter. Gör ditt bästa för att förhindra upprepade olyckor genom att gå ditt husdjur regelbundet; ändra kattlådor och hålla husdjur borta från områden där de kan frestas att urinera på samma plats igen.

Hembakade rumsdesodoriseringsmedel och Sprayer:

För ett snabbt och billigt sätt att fräscha luften i ett rum, tillsätt några droppar eterisk olja till en sprayflaska med rent filtrerat vatten och spritz runt ditt hus (särskilt på gardiner och klädsel).

Ett bra sätt att lägga till en behaglig doft till rummet när du dammsuger är att lägga till en doftande torktumlare ark i vakuum kapsel eller påse för att hålla lukter från att fly vakuum.

kommersiella Hjälpare

För vissa arbeten, behövs en kommersiell produkt för att neutralisera lukten. När du köper en lukt eliminator, vara säker på att leta efter en med enzymer som syftar till att bryta ner ammoniak från urin fläckar och bli av med lukter för gott.

Ta bort cigarett lukter från ditt hem


Om du har nyligen sluta röka, grattis! Det är en av de bästa gåvor du kan ge dig själv.

Ett av de företag där du kan använda flyttstädning Stockholm

En av de bästa sätten att hålla sluta är att tillbringa några timmar att ta bort lukt av cigarettrök.

När du inser hur mycket bättre ditt hem, kläder och bil luktar utan det stinkande lukt, kommer du aldrig vill ha en annan cigarett igen.

Din första uppgift: Kasta bort askkoppar. De aldrig riktigt få rena och du inte behöver dem längre!

Deodoriserande cigarett Lukt:
Det finns inget bättre än frisk luft för att ta bort rök lukt. Låta en frisk fläkt i hemmet kommer att gå en lång väg att eliminera det. Febreeze spray kommer också att fungera bra när de används på möbler. Du kan strö bakpulver på torra mattor att absorbera envis lukt. Låt den stå över natten sedan dammsuga ordentligt.

Om du är mer av en ”gör-det-selfer”, som jag AM bara göra din egen deodorizer med receptet nedan. Använd detta för att spruta bort lukter, utan att behöva skölja.

Hemlagad Deodorizer:

 • Fyll en ren sprayflaska med 2 koppar varmt vatten.
 • Tillsätt 1 msk bakpulver till vattnet. ELLER:
 • 1 kopp vanlig vit vinäger
 • Skaka för att blanda helt. Använd spray på tvättbara ytor för att stoppa lukt snabbt.

Ta bort Tar & Nikotin:
Tjära och nikotin fastnar på väggar, dörrar och skåp. Ammoniak kommer att skära rakt igenom det.

Använda icke-diskmedel, slätt ammoniak för att torka dina väggar och skåp. Ammoniak gör ett bra jobb för rengöring och deodorizing och är billigt också. Ammoniak brinner som fan om det blir i dina ögon. Se till att du bär ögonskydd eftersom du kommer att arbeta över huvudet med armarna utsträckta. Ammoniak har en mycket stark lukt, så öppna fönstren för att få massor av luft i rummet när rengöring.

Ammoniak Cleaner Recept

 • En kopp ammoniak
 • 1 liter ljummet vatten.
 • GROVRENGÖRINGSMEDEL

Brand- och vattenskador företag använder en produkt som kallas T.S.P. (Trinatriumfosfat) för att avlägsna sot från väggar.

Det är en stark fläckborttagningsmedel och avfettningsmedel. Det fungerar fantastiskt på att ta bort sot och rök, men också skador måla, så var försiktig när du använder.

Följ tillverkarens anvisningar

17

Tvätt väggar, dörrar och Skåp:

Placera en handduk längs BMC för att hålla golv torr.
Blötlägg en tvätt trasa i hinken med ammoniaklösning.
Från botten och arbeta dig upp, tvätta 1/4 av väggen varje gång, städning i cirkelrörelser.
Doppa en annan tvätt trasa i en andra hink med rent vatten. Du måste skölja ammoniaken från väggen eller skåp.
Torka området omedelbart när du går, och se till att torka upp eventuella droppar som kan köra ner.
Rengöring och luktreducerande Golv:
Detta kommer att fungera bra för att rengöra alla hårda golv, såsom linoleum, trä, vinyl, Do tile- inte använda ättika på stenytor

Blanda en liter varmt vatten med 4 koppar ättika. Vinäger är en naturlig Deodorizer och desinfektionsmedel.
Doppa moppen i lösningen, vrida ur extra vätska och tillämpas på golvet i en cirkelrörelse.
Torka golvet efter moppning genom att torka med en ren handduk för hand, eller ta en handduk och blanda runt med fötterna.
Ta bort cigarett lukter från linne, sängkläder och kläder:
Tyvärr finns det inget enkelt sätt att ta bort tjära och nikotin och eliminera lukten av inaktuella cigarettrök från tungt material såsom draperier eller filtar utan tvätta dem.

Tvätta alla maskintvättbara material enligt anvisningarna på etiketten och tillsätt en kopp destillerat vit vinäger till varje last.

Inte lägga blekmedel, eftersom du inte behöver desinficera dina kläder, bara eliminera röklukten. Du måste också placera skålar med bakpulver eller träkol i dina byrålådor och garderober för en tid, som cigarettrök kommer att ha genomsyrat träet.

Större objekt som du kan tvätta kommer att gynnas av att placeras utanför i en luftväg där en bra bris kommer att göra underverk för frisk lukten.

Kemtvätt är dyrt, men det är det enda sättet att ta bort röklukt från vissa tyger som inte kan tvättas och solljuset är inte effektiv vid deodorizing. Du kanske vill titta på tjänster av en ”grön” kemtvätten. Dina kläder kommer att rengöras och uppdateras samt de skulle vara med konventionella torra rengöringskemikalier, men kommer inte att behålla den hårda rengöring lukt.19Ta bort cigarett lukter från Bil:
Frisk luft kommer att göra underverk.

Du kan shampoo golvmattor, mattor och stoppning. Använd Windex och rengör insidan fönstren och använda lämplig rengöringslösning för att rengöra instrumentbrädan och säten.

Deodorize bilen med en deodorizing sprej som receptet jag anges ovan, eller en kommersiell produkt som Febreeze hjälpa till att göra din bil luktar färska.

Fler idéer för att hjälpa Rengör Air:
Steam-ren alla mattor, mattor, draperier och gardiner
Tvätta alla kuddar, lakan, handdukar, filtar och överkast
Kasta bort alla tidningar, tidskrifter och andra papper som du inte behöver
Håll dörrar och fönster öppna för att frisk luft in i huset (om vädret tillåter)
Ändra alla uppvärmning och luftkonditionering filter
Byt ut alla glödlampor
Ha tålamod men-Clearing kvardröjande cigarett lukt från ditt hus kommer att ta tid, särskilt om du har en massa böcker, uppstoppade djur och andra objekt som har absorberat månader eller år av rök. Förvara dessa objekt i närheten av öppna dörrar och fönster i flera veckor om du kan.