VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sårbar 

I natt vaknade jag av att Milo låg och hyperventilerade och småryckte i kroppen. Innan jag vaknade var jag bak i tiden. Till flickorna. När jag vaknade lite till men ändå i suddigt sömntillstånd fick jag panik. Min pojke. Hade han dragit på sig något udda i Asien?  Eller på planet? Mannen bakom oss på första flygresan hade munskydd, varför då? Skulle min son aldrig mer vakna nu? Lite klibbigt varm var han också. Jag kliade hans arm och panna och viskade i hans öra. Så klart blev andningen lugn igen.
Nu är han vaken och glad. Trasslig mage men det är allt. Jag är så ständigt oroad dygnets alla timmar men framförallt på natten. De mörka timmarna då huset är tyst och tankarna får fara utan att störas. Mörka timmar, mörka tankar. Jag saknar flickorna mer den här sommaren. Jag har gråtit mer den här sommaren. Förra året var jag i en isolerad bubbla skyddad från det mest smärtsamma. Kroppen tog inte in för den visste att jag inte skulle kunna hantera det. Nu kommer det men jag vet inte om jag klarar det nu heller. Tittar avundsjukt på familjer med tvillingar. De söta flickorna på Melasti med ljust hår och lite fall. Bakifrån hade de kunnat vara Saga och Nova när de var runt 2år. Även i profil. På inna grand fanns färska tvillingar, inte gamla alls, men de flickorna som var jämngamla med Milo och som fångade hans intresse vid frukostarna berörde mest. Så fina. 

Vi skulle resa med våra tvillingar. Vi skulle haft tre barn runt bordet. Tre barn att övertala att äta först och leka sen. Tre barn som personalen skämde bort och lät mata fiskarna när vi tyckte de skulle sitta vid bordet. 

Tre. Barn. 

Blev. 

Ett. 

Den ljuvligaste och finaste lilla pojke man kan tänka sig. En pärla att resa med. Både på flyg, i stad och vid sol och bad. Busig, trotsig och egen vilja många gånger men inte värre än hemma, inte värre än andra 2 1/2åringar. Han är allt och jag vill ge honom hela världen. Min utmaning blir att inte göra det. Inte curla. Inte skydda för mycket. Han måste få sin chans till motstånd, problem, lära sig kämpa. Bara då växer man och blir självständig men jag tycker att han redan nu bär på sorg och smärta att jag vill skydda honom från allt annat. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna