VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Milo och hans feber 

Katastroftänket jag beskrev i förra inlägget har även satt endel spöken i huvudet kring Milo.Han har alltid varit sjuk mycket. Feber som vi kopplar till livsfara fast vi vet att han inte har Dravets. När tempen bara stiger och stiger och första siffran börjar på 4 får jag panik. 

Vi har googlat, frågat, pratat med kunniga. Långa mörka nätter har vi skrämts av sällsynta diagnoser som vi i stunden varit övertygade om att Milo bär. Ibland har vi tänkt cancer utan någon riktig anledning. Piggare dagar har vi landat i tron om periodiskt febersyndrom. Det var det som stämde mest på Google när vi läste dagtid i ett stabilt känsloläge och det var det personer vi känner och litar på inom vårdyrket lutade åt. 

Bumm har tagit oss på allvar. Inte alls nonchalerat vår oro. Vårdcentralen har varit bra. Aldrig att någon ifrågasatt oss eller antytt att vi har hypokondri men det har liksom inte lugnat. Snarare ännu mer känts som det faktiskt är något. Sjuk så mycket mer än andra och framförallt feber så ofta. Vi har inte sagt till läkare att vi tror på periodisk feber. Vi har bara uttryckt vår oro och beskrivit hans täta febertoppar. 

Diverse prover har tagits och nu säger Bumm att proverna bekräftar tesen om periodisk feber. 

Vad är oddsen att vi igen ska få ett barn med en sjukdom där febertoppar är en symptom!? Känns absurt. Det här har en 100% god prognos att växa bort. Ungefär samma ord som vi fick om våra flickors feberkramper när allt började. 

Ändå. Jag är lugn nu. Nu har de ju hittat något. För vi kände, visste, att något inte stämde helt. Detta är ofarligt. Oavsett om det växer bort i skolåldern eller inte så är det inte farligt. Vår pojke har ingen allvarlig sjukdom och han kommer att växa upp som vilket barn som helst. Det blir lite mer VAB bara. 

Vi har sedan tidigare en tid bokad på ÖNH. Vissa barn med periodisk feber är hjälpta av att operera tonsillerna och det har vi ju varit inne på ändå utifrån hur han låter när han sover och hans kassa sömn. 

HÄR kan ni bland annat läsa om periodisk febersyndrom. 

Förresten är han hemma från fsk idag igen men vi klarade över en vecka!! 


Kommentarer


 1. Sofia 2017/03/21 on 19:05 Svara

  Krya :) !!Kika gärna in hos oss , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien . Idag rockar vi dessutom sockorna ! <3

 2. Anette 2017/03/24 on 08:20 Svara

  Läste ditt inlägg om er son som drabbas av feber med jämna intervaller. Vår son hade ständigt återkommande feberperioder från ett åts ålder. 40 grader eller mer och detta kom ungefär var tredje vecka, mycket vab under denna tiden. Hans tonsiller blev ömma när febern kom, kunde inte äta eller dricka.
  Vid tre års ålder opererade man bort hans halsmandlar och även körtlarna i näsan. Efter det slutade feberperioderna och han är inte mer sjuk än andra barn.
  Ville bara dela med mig av vår erfarenhet. Lycka till //Anette

  • flersamhet 2017/03/24 on 22:54 Svara

   Tack för att du delar med dig 💜 jag hoppas faktiskt att ÖNH tänker samma kring halsmandlar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna