VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Min sömn och min saknad 

Drömmarna. Det destruktiva tankemönstret. Kan inte kontrollera, kan inte sluta drömma. Om Saga. Om Nova. Om livet som inte blev. Fragment från sjukhuset. Sagas gröna klänning med stjärnor återkommer. Respiratorn som stängts av för båda mina flickor med drygt två års mellanrum. Väntan på att andetagen skulle sluta. De andetagen vi nattetid under flera år vakat över att de ska fortsätta. Deras ansikten fladdrar förbi. Stilla kroppar. Skal av mina barn. Det var inte längre där. Mina älskade flickor. 

Jag drömmer även om människor. Aldrig bra drömmar. Jag hamnar utanför, får inte vara med eller så är någon arg på mig för något jag inte vet vad jag gjort. Vaknar sen med sorg i hjärtat och tryck över bröstet. Minns när jag vaknar, aldrig detaljer men alltid känslan. Även i sovande tillstånd vet jag att jag drömmer och att jag behöver vakna. Det är obehagligt och kroppen får inte den viktiga vilan. Nätterna är snarare en stress och dagarna välkomnas. Mitt jobb, där hämtar jag styrka och vila. 

Personerna jag drömmer om brukar vara människor som haft en stor del i mitt liv men av olika anledningar inte har det längre. I vaket tillstånd har jag bearbetat klart det för länge sen så jag förstår inte varför det ska förfölja mig i drömmarna. 

Sorgen är mer påtaglig just nu. Både jag och Andreas är i en sämre period i vår sorgeprocess och dessutom infektioner som avlöst varandra och snott vår energi. Februari och Novas dödsdag närmar sig men jag tänker bara på Saga. Litet sting av dåligt samvete över det. Jag vet att jag inte ska ha det men förnuft och logik biter inte på känslor. Jag är kort på energi. Behöver sömn men får inte vilan. I fredags tog jag en propavan för första gången på över ett halvår. Igår var huvudet så lungt. Jag hade sovit. Bra, drömlös sömn Det finns en anledning till att jag inte tar oftare, biverkningarna innan jag somnat är vidriga. Aldrig värt det då men när jag vaknar på morgonen är allt så ljuvligt skönt. Min hjärna har fått sova. 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna