VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Tomhet

Sitter i soffan. Det är vi tre. Hela familjen. Obehag i kroppen. Förstår inte vad som är fel. Det trycker i bröstet. Trött. Sen slår det mig, Saga har varit avliden i två månader. Födelsedagen var i lördags och till helgen är det midsommar. Högtiderna som är förenade med barnen som inte längre finns. Det är kanske inte så konstigt att det är jobbigt i kroppen. Tvärtom helt naturligt.

Det svåraste är att vara bara vi tre, det som nu är hela familjen. Så uppenbart att vi har blivit färre. Tomt.
Det bästa är att vara med andra som vet och förstår vår situation. Andra vuxna och barn ger mindre tomhet. Vet samtidigt att det är viktigt att vara bara vi tre ibland. Landa i känslorna och acceptera istället för att fly. Det gäller att hitta en balans i det här. Bearbeta sorg och saknad utan att sjunka i den destruktiva spiralen av mörka tankar.

En dag i taget. Passera midsommar. Ge det tid. Träffa nära och kära. Leva i nuet. Andas. Minnas med glädje. Det ger sig. Jag vet, jag har gjort den här resan en gång förut.

image

Milo i sitt esse.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna