VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Medmänsklighet

Det finns värme i Sverige. En fantastisk medmänsklighet. Jag vet inte hur många samtal och meddelanden jag och Andreas fått sedan artiklarna.

När Peter Botovszky ringde blev vi helt mållösa. Vilket gigantiskt hjärta! Läs här i Expressen hur Peter vill hjälpa Saga och oss <3

Dessutom tar Assistans för dig en ekonomisk risk och betalar löner för assistenter i väntan på skriftligt beslut. Vi får sova lite!!
Vi har ju ett litet hopp om att FK ska ta sitt förnuft till fånga. Jag vill tro att de har hjärta, att de vet att de fattat fel beslut men låter pengar styra. För det är ju pengar det handlar om. Alltid pengar.

Rent juridiskt kan även kommunen gå in med mer än 20h i veckan. Vi vet ännu inte hur de ställer sig, de har valt att vänta in FKs skriftliga beslut…

Allt gör mig arg. Att vårt välfärdssamhälle inte fungerar bättre. Att medmänniskor tvingas kliva in där våra skattepengar borde fylla ut. Att systemet fungerar så illa för de mest utsatta.

Vi är inte ensamma i den här situationen. Skulle även påstå att många har det värre än oss. Det finns fler familjer med Dravets syndrom, med sällsynta diagnoser och funktionshinder som inte är sällsynta men enligt Försäkringskassan inte svåra nog och därmed inte faller utanför föräldraransvaret.

Vad hade hänt utan bloggen?
Vad hade hänt utan att vänner och bekanta tipsat media?
Vad hade hänt om inte media nappat?
Vad hade hänt om vi inte varit svenskfödda och därmed pga språkbristning inte kunnat förmedla vår vardag lika lätt?
Vad kommer att hända trots våra fördelar gentemot många andra i vårt land?

Tack alla för era delningar och erat stöd.
Vi vill svara alla personligt men hinner inte riktigt med. Ni finns i våra hjärtan och har vår ödmjukaste tacksamhet även om vi inte svarat.
Allt kärlek!

Bilder från veckan:

image

Vår på balkongen. Nöjd Milo.

image

Saga är inte i form eller ojämn form. Hon var först väldigt glad över att pappan tog paus från skolböckerna och vi kunde gå ut på promenad. Gick bra, glad och närvarande. Sen bröt hon ihop, bet och ville hem så hon och jag vände och pappan och Milo fortsatte.

image

Lekparken :-)


Kommentarer


  1. Camilla 2016/03/18 on 23:40 Svara

    Ni är verkligen värda all den hjälp ni behöver att försäkringskassan inte förstår det är sjukt. Jag önskar er stort lycka till och håller tummarna att dom inser sitt misstag och ger er den hjälp ni så väl förtjänar.
    Massa kramar till er

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna