VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Mitt hjärta hinner inte med.

Inte mitt huvud heller.

Just nu sitter Saga framför drömmarnas trädgård. Hon är förhållandevis pigg. Bättre balans och mindre krampig än tidigare dagar. Sitter man nära hör man det rossliga bubblet men det är mindre nu när hon varit uppe och rört på sig. Mindre än i natt. Då blev det så där riktigt jobbigt. Syresättningen dalade och ville aldrig riktigt upp. Inte ens med ventolin. Pulsen pendlande. Syrgas hjälpte och hon gick med på att ha masken sittandes fast i ansiktet. Hon somnade. Då stämmer det inte. Hon avskyr den där masken.
Samtal till q82 och sedan ambulans in med Andreas. Inhalationer och sedan en piggare tjej på morgonen. Vid sömn pendlade hon mellan 90-92 i syre. Det tyckte läkaren var okej. Lungorna lät bra, slemmet sitter högre upp och hindrar andningen men är något vi kan hantera hemma. Antibiotikan hon äter och har ätit en vecka är för att förhindra lunginflammation. Så nu är hon hemma igen.
Andreas och Milo har åkt iväg på julfirande med Andreas familj. Vi skulle varit här iår för Sagas skull. Och för min. Såg fram emot det. Jag missar alltid. Missade Mikaelas 25års firande också. Då satt jag i soffan hemma med saturationsmätaren på, första gången den larmade för låg puls. Under 50. Jag trodde hon dog då när jag inte fick liv i henne. Sen dess har jag varit rädd, det vill säga mer rädd än innan.

Magkänslan är dålig.
Huvudet snurrar.
Hjärtat gör ont.

Men Saga, hon är ganska pigg igen och då måste jag också vara det. När hon orkar sjunga, dansa, leva då måste även jag. Men när hon somnar då kommer jag breda mina mammavingar över henne och hålla hennes hand. Mäta puls och syre, känna minsta ryck.

image

image

image

Den här lilla killen har däremot mått väldigt bra över att ha mamma för sig själv hela dagen.


Kommentarer


  1. Sara 2015/12/27 on 22:07 Svara

    Hoppas på pigghet och lugn. Hoppas att ni får leka i snö och att ni snart får många bra dagar och nätter. God fortsättning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna