VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Vår jul.

I början av veckan såg det ut som vi skulle fira jul på sjukhuset. Utifrån det fick vi en fantastisk julafton. Helt enligt tradition. Saga hade en riktig barnjul och tjatade om julklappar. Andreas och jag löjligt glada över hennes tjat. Som vilket barn som helst försökte hon sno åt sig klappar innan det var dags. Det hade vi inte väntat oss.
Milo hade sin första jul. Kollade lite kalle anka. Mumsade köttbullar, janson och sylta. Sov sig igenom själva julklappsöppningen men storasyster ställde upp och öppnade hans klappar.
Utifrån hur veckan började, hur det kunde ha blivit, hade vi en drömmarnas jul.

Utifrån hur det hade blivit om Saga var frisk, varit frisk dagarna innan, så var det en liten bit ifrån drömmarna. Men vi klagar inte. Vi är glada över att vi fick fira med nära och kära och att vi fortfarande faktiskt inte behövt åka in till sjukhuset. Saga är inte okej. Inte alls faktiskt. Det är små steg framåt så det blir nog bra. Hon hade väldigt kul igår men priset var högt och tog mycket energi av henne. Vi borde gett henne buccolam mot kvällen, vi borde avvikit tidigare än vi gjorde men det är svårt att vara ansvarsfull förälder och avbryta ens barns som har roligt men ändå inte mår bra av det. En balans vi ännu inte lärt oss hantera.

image

Milo har inte tagit min frånvaro så bra. Det märktes först när jag kom hem från sjukhuset, värst första dagen så även det går åt rätt håll. Men sakta. Han släpper mig inte och gallskriker om jag reser mig eller går ett steg ifrån honom. Han blir sjukligt avundsjuk om jag kramas med Saga. Vill ha mig för sig själv. Påfrestande.

image

23e åkte vi till Nova, barnen hos mormor och morfar. Lilla hjärtat, vår stjärna. Högtider är tuffa. Kommer kanske alltid vara. Vi tände ljus. Satte ett ljus i lyktan som vi inte vem som satt dit. Önskade God Jul.

image


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna