VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Sjukstuga

Saga är inte sjuk trots rubriken och trots att hela familjen är sjuka. Däremot har hon inte helt blivit sig själv sen senaste sjukhusinläggningen och möjligen spökar något även i hennes kropp. Myoklonierna är fortsatt många och hon är oerhört trött. Vi har haft henne hemma från dagis endel och hon har varit nöjd utan någon större stimulans, energin finns helt enkelt inte. Korta stunder leker hon lite mer intensivt men behöver pauser. Pulsen blir låg ibland. Häromkvällen sjönk syresättningen utan kramp och hon tempade 35.6.

Idag fick hon influensavaccin. Förra året tror jag inte hon krampade av vaccinet så vi har hopp… Hade varit mer optimalt att ge vaccin under en bra period men de senaste halvåret har vi haft två veckor totalt som vi ser som bra. Vi kan inte vänta in, mer rädd för vad en influensa skulle göra med henne.

I natt var allt kaos. Saga sov oroligt. Kroppen ryckte. Hon gnällde/jämrade sig. Vaknade väldigt ofta och ville ha ”buff” och var också vaken längre stunder några gånger under natten. Jag var faktiskt riktigt rädd i natt, hon var konstigare än vanligt. En gång vaknade hon och utan att överdriva sa hon åka bil hamburgare tjugo gånger i följd, inge annat. Sen blev hon bara tyst, hörde inte ens några andetag. Undrade om åka bil hamburgare skulle bli hennes sista ord. Det hade på något vis varit tragikomiskt. Dagen var sen helt ok, åkte till fsk efter vaccinering och koncentrationstest och klarade hela dagen fram till 15.

Milo fyller slutligen munnen med tänder och vill inte äta mycket alls. Förutom amma förstås. Andreas försöker ta honom nattetid men han är svår att trösta när munnen ömmar. Dessutom sjuk. Sedan i torsdags har feber kommit och gått, flera gånger över 40 och då blir jag sådär lite tokigt orolig. När han luktade som flickorna när de var små och febriga så var det farligt nära att jag bröt ihop totalt. Han har inte haft övriga sjukdomstecken. Idag först blev näsan helt täppt och då kom febern igen. 39.4. Under det magiska 40 vilket iaf håller mig kvar i stadiet innan galen men ändå jobbigt och oroligt.

Jag och pappan klarade oss inte från sjukdom. Andreas blev sämre först och fick sova i helgen så han har repat sig, för mig är värsta dagen idag hittills.

image

Sagas rum!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna