VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

Bra dag

Saga har haft en bra dag. Imorse var  hon väldigt ”dravet-ig” i gången. Vinglig och stapplande, mycket sämre än hennes vanliga gång. Det hindrande henne inte, hon skulle absolut inte vara på rummet nu när hon slapp droppställningen. Hon skulle springa i korridoren, läsa böcker, sno ballonger och hoppa runt. Det finns ett dagrum mellan 82an och 62an som det sällan är någon i, där finns en liten lektrappa och det var perfekt träning för Saga. Gången blev bättre.

image

Natten var okej. 02 kom ett anfall på typ 1sek. Hela kroppen spändes som en båge och hon ryckte men det slutade på en gång. 03 var pulsen låg vid kontroll, 60 enligt mätaren och 68 när sköterskan räknade. Hennes normala vilopuls är 90-110. Blodtryck och andra kontroller togs utan att hon rörde sig ens. Hon går in i en dvala verkar det som. Det oroar mig lite. Mest för att ingen förstår varför.
06 kom ett till anfall på typ tre sekunder. Eftersom de var så korta övervägdes inte ens droppet. Inget midazolam alls nu sen 19.30 igår, ett dygn. Bra! Däremot är frisium utökat rejält vilket är lite samma sak som midazolamdropp. Framöver kommer hon få medicin morgon, lunch, kväll men bara en halv tbl mitt på dagen.

Hon har permission. Måste vi ge två buccolam tätt ska vi ringa avdelningen men inte nödvändigtvis åka in. Åtminstone tre kan vi ge hemma efter samråd med avdelningen.
På måndag ringer de oss om vi inte hörs innan.

image

Är så glad att vi fick komma hem. Viktig dag. Nu kunde jag och Andreas åka till Nova tillsammans!!! Hade tänkt köpa ny dekoration att lägga till men jag har ju inte varit hemma men jag fick komma dit och tända ljus iallafall. Vi brukar åka på kvällen, mycket finare, men vågade inte vänta utifrån Sagas hälsa. Risken kändes för stor att jag skulle missa det helt för att jag var tillbaka på ALB.


Annons

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna