VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

Ledigheten

Saga fortsätter vara ovanligt trött dag och natt men ingen sjukdomssymptom så vi skyller vidare på Dravet. Vi har fått ett par bra nätter inklusive sovmorgon vilket är fördelen med dvalan.
Den här natten var stökig och 06.15 var vi ändå påväg uppför trappan för att göra dag så vi får väl se om de sovande nätterna varit ett gästspel.
Myoklonier har iaf inte våra ovana ögon sett några och vi har börjat 2015 helt krampfritt hittills!

Imorse
Saga: Mamma
Jag: ja
Saga: Saga sjuk.

Hon sa inget mer. Under julledigheten har hon flera ggr pratat om sjuk och sjukhus att Saga behöver åka sjukhuset men kan inte förklara om hon har ont någonstans. Vet inte om hon riktigt förstår vad ont är. Är det sprak hon känner?

Saga verkar mer känslig för brutna rutiner och intryck. Svårt att förstå henne. Hon har sin gladaste period på länge med långa lekstunder och fantasi men samtidigt har varje dag konflikter. Rejäla konflikter. Det går fort från överlycklig till fullständigt rasande.
Allt är bättre hemma, inte bra men bättre. Samtidigt blir hon ostimulerad av för mycket hemmatid. Det är nog bra att fsk börjar på onsdag. Tryggt och rutiner så får vi se om hon klarar sin vanliga längd på dagar.
Igår fick hon ett utbrott som var som en panikångestattack. Hon verkade rädd och kröp så nära mig och hyperventilerade länge och sen övergick det till snyftningar som hon somnade till i min famn. Undrar vad som händer i henne. :-/

Nyårsafton var perfekt för oss alla. En familj med ett barn som stannade över natten, det var lagom mycket stimulans och intryck för Saga -och oss. :-)
Hon är väldigt trygg med Jessica och Malin och känner förmodligen av att de inte har några svårigheter alls att hantera henne. Då fungerar hon också bättre.
Både Saga och Malte var vakna rätt sent men glada och goa tills de somnade. Jag var vaken till över 12, otroligt 😀

Snott från Jessica, 12slaget på vår balkong:

image

Att klara 12-slaget som gravid var en otrolig vinst. Mycket viktigare än både jag och A förstått. Det var en stor lättnad och befrielse. Nu blir det 2015 bebis och vilken härlig babyboom de blir det här året!!!

Jag mår mycket bättre nu i v38 än jag gjorde v28. Visserligen är kroppen tyngre och sömnen sämre naturligt nog i slutet av graviditeten men mentalt känner jag mig starkare och det betyder mer. Foglossningen blev också bättre istället för sämre!!

Det känns som ngn stulit några veckor av mitt liv. Jag har firat jul och så men ändå varit väldigt isolerad. Först massa förbud för risk för förtidsbörd och sen förbjöd jag mig själv för att jag så gärna ville passera nyår. Det gav ju sån effekt. Kroppen lugnade sig när jag lugnade mig. All form av sammandragningar försvann så blir inte förvånad om jag nu går över tiden istället och blir igångsatt. Lillebror har det bra i magen och blir mer redo för världen utanför så det är bra.

Har promenerat lite efter nyår. Så underbart skönt!! Saknat att få röra på mig.

image

All snö är borta…

image

image

Firat morfars födelsedag.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna