VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

En smärtsam fråga

Har du fler barn?

Man kommer inte undan. Hur jag än svarar så landar det vid att jag har ett änglabarn. Försökt med att det är graviditet nummer två men det kommer följdfrågor och jag kan inte svara ”en flicka” som om Nova inte existerat. Jag har ju två döttrar. Svarar jag att jag har tvillingflickor är följdfrågan ”hur gamla?”. Inga konstiga frågor men svaret är inte vad de väntat.

Detta är helt klart baksidan av att vara gravid. Inte ens i tandläkarstolen är man säker. De tror de kallpratar om något positivt och spännande. De är inte redo att höra att ett flicka lämnat sin tvillingsyster inte ens fyra år gammal. Jag vill undvika ämnet lika mycket för den som frågar skull. Reaktionen varierar men reaktion kommer även om jag ger minimalt med information.

Graviditeten går bra. Jag är inte så aktiv på socialamedier just nu. Det betyder inte att jag mår dåligt eller att vi är på förlossningen. Det betyder inte att Saga eller Andreas mår dåligt heller.
Bebis kommer att bli presenterad när han kommer, lovar! 🙂
Saga krampar en gång i veckan, i regel mindre än en vecka mellan varje kramp. Ibland slutar den direkt medicinen når kinden, ibland tar det några minuter. Det har hållit sig under 10 minuter och utan direkta andningsbesvär. Hon har Dravet Syndrom och därför känns detta ändå stabilt. Otroligt tråkigt att de ökat men det är iaf inte dagligen! Hon är överlag pigg och glad och utvecklingen går framåt fortfarande! Vi är tacksamma.

image

De finaste jag har ligger i mitt knä. 🙂


Kommentarer


  1. Jenny 2014/12/12 on 08:34 Svara

    Smärtsamt!!

    Fick just svar på min undran om du var på förlossning. Fast vet att du berättar när han anlänt.

    Saknar er!

  2. MiaMaria 2014/12/12 on 13:28 Svara

    Känner igen känslan även om min dotter hann bli än ängel innan hon ens hann komma ut.
    Jag kan känna att jag fortfarande väljer ibland om jag vill berätta eller ej då folk frågar.
    Vissa dagar är man helt enkelt inte så stark så att man orkar riva upp såret igen.
    Kramar i massor

  3. Sandra 2014/12/13 on 11:58 Svara

    Den frågan. <3 Så svår, samtidigt som det är så enkelt. Våra barn är ju det var de än befinner sig. Men ibland är det just som du skriver, mottagandet av den frågande som är så jobbigt.
    Jag väljer tillfällena (eller personer) som jag berättar för men varje gång jag "bara" berättar om flickorna river det i bröstet.

    Hoppas att Dravet håller sig något sånär i schack nu och att en lugn tid väntar.

    Stor kram, saknar er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna